Spor turizminde Kaçkar rüzgarı

Spor turizminde atılım yapan Rize; doğa, kültür ve gastronomide de yeni cazibe merkezi olacak. 4 mevsim birçok sportif faaliyeti düzenlemeye talip olan şehirde, yarın başlayacak olan Kaçkar Turizm Fuarı iki gün sürecek.
Volkan Dedeoğlu
Rize, hayata geçirilen ‘Discover Kaçkar’ projesiyle spor turizmi konusunda atılım yapmıştı. Dünyanın en zorlu ve prestijli ultra maratonlarından UTMB Dünya Serisi’nin bir ayağı geçtiğimiz yıl eylül ayında Kaçkar Dağları’nda gerçekleştirilmişti. Bu müthiş coğrafya, 12 farklı yayladan geçen ultra maratona 4 yıl daha ev sahipliği yapacak. Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası ise Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda yapılmıştı.
DÜNYAYA TANITILACAK
Proje kapsamında Rize, 4 mevsim boyunca birçok sportif organizasyonu düzenlemeye talip oldu. Şehirdeki spor turizmini geliştirmek ve bölgenin doğa, kültür ve gastronomi turizmi konusunda da bilinirliğini artırmak için düzenlenen Kaçkar Turizm Fuarı, yarın kapılarını açacak. Rize ve Artvin Valilikleri’nin himayesinde, Rizem Kültür ve Turizm Derneği’nin destekleriyle hayata geçirilen ve iki gün sürecek olan dev organizasyon, Rize Merkez Çay Çarşısı Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilecek.
Trump'tan Pekin dönüşü gövde gösterisi! 750 uçaklık dev anlaşma ve İran mesajı
James Bond filmlerine taş çıkartan Rus ajan: Putin'den kaçmak için ölü bir ineğin karnında yaşadı!
Kudüs'te provokasyon günü! Ben-Gvir Mescid-i Aksa'da İsrail bayrağı açtı
BAE'den kritik Hürmüz hamlesi! Dev boru hattı projesi
Paşinyan’dan Türkiye sınırı mesajı! ‘Açılmasını istiyoruz’




