Süper ikili farkı

Trabzonspor, 2021- 2022’de yaşadığı şampiyonluktan sonra en yüksek puana bu sezon ulaştı. 12. haftalar itibarıyla geçen sezona 10 puan fark atan, 25 puana ulaşan Fırtına’da bu farkın kahramanları 21 puana doğrudan katkı yapan Onuachu ve Augusto.
Trabzonspor, toplandığı 25 puanla 12. haftalar itibarıyla son 4 sezonun en iyi performansına ulaştı. Fırtına, şampiyon olduğu 2021-2022 sezonunda 12. haftalar itibarıyla 30 puan toplamıştı. Bu sezon 7 galibiyet, 4 beraberlik ile 25 puan toplandı. Tek yenilgi, 1-0 ile Fenerbahçe’den alındı. Bordo-mavililer aynı dönemde geçen sezon ise 15 puan alabilmişti.
18 GOLÜN 13’ÜNDE İKİ İSİM
Fırtına’nın bu başarısında en büyük pay 25 puanın 21’ine doğrudan katkı veren Paul Onuachu ve Felipe Augusto’ya ait. Trabzonspor’un hücum hattının en etkili iki ismi Paul Onuachu ve Felipe Augusto oldu. İkili, bordo mavililerin kaydettiği 18 golün 13’nü attı. Onuachu 8 gol ve 1 asistle öne çıkarken, Augusto da 5 golle takımına katkı verdi. Trabzonspor’un, forvet ikilisi 21 puana direkt katkı sağladı.
SABAH SALONDA AKŞAM SAHADA
Trabzonspor, 24 Kasım Pazartesi günü deplasmanda karşılaşacağı Başakşehir maçı hazırlıklarını çift idmanla sürdürdü. İdmanlara milli takımlarda olan oyuncular dışında tedavileri süren Savic, Batagov, Serdar, Taha Emre, Salih ve Nwakaeme katılmadı. Sabah idmanı salonda, akşam çalışması ise sahada gerçekleşti.
OFLİ TAKİPTE
Almanya’da doğan ve Bayern Münih altyapısından yetişen Deniz Emre Ofli, bordo-mavili kulüp tarafından yakın takibe alındı. 18 yaşında 1.92 boyundaki Deniz sol bek olarak görev yapıyor. U19 Milli Takımı’nın formasını giyen Deniz Emre için Trabzon 1 milyon euroyu gözden çıkardı.




