Spor Trabzonspor'dan Abdullah Avcı'ya şampiyonluk hediyesi!

Trabzonspor'dan Abdullah Avcı'ya şampiyonluk hediyesi!

Paylaş
Trabzonspor'dan Abdullah Avcı'ya şampiyonluk hediyesi!

Süper Lig’de şampiyonluğa ulaşan Trabzonspor'da büyük başarının mimarlarından teknik direktör Abdullah Avcı ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Bordo-mavili ekip ile tarihe geçen Avcı'nın başarısı ödüllendiriliyor.

Süper Lig’de şampiyonluğa ulaşan Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı ile ilkleri yaşadı. 536 günde 38 yıllık özleme nokta koyan Avcı, Trabzonspor’da bu sevinci yaşayan 3. teknik adam oldu. Fırtına’da göreve başladığı dönemde "Hem Trabzonspor’un hem de benim Türk futbolundan alacağımız var" sözleri ile görevine start veren Abdullah Avcı, 536 günde bordo-mavililerin hasretini sonlandırdı. Bordo-mavili takımın başında kariyerinin en parlak günlerini yaşayan Avcı, takımının başında çıktığı toplam 76 karşılaşmada 40 galibiyet, 22 beraberlik ve sadece 8 mağlubiyet aldı.

Haberin Devamı

TARİHE GEÇTİ

Trabzonspor, Avcı’nın görevde olduğu dönemde Süper Kupa’yı da müzesine götürme başarısını gösterdi. Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde ilkleri de başardı. Ligin 9. haftasından itibaren liderliği bırakmayan Avcı, kulüp tarihindeki, 1979-1980’deki 28 haftalık liderlik rekoru 42 yıl sonra bu sezon ligin bitimi ile birlikte kıracak. Trabzonspor bu sezon ligde sahasında oynadığı 18 karşılaşmada ise yenilgi yüzü görmedi.Trabzonsporun efsane teknik direktörlerinden 4 şampiyonluk yaşayan Ahmet Suat Özyazıcı ile 2 şampiyonluk yaşayan Özkan Sümer’in ardından Avcı takımı şampiyon yapan 3üncü teknik direktör olarak tarihe geçti.

TRABZON KASASINI DOLDURDU

Trabzonspor, elde ettiği başarı ile hem kendi hem de kent ekonomisine kazanç sağladı. Sezon başında katılım payı alan bordo-mavililer şampiyonluk primi olarak da 46 milyon TL’yi kasasına koyacak.22 galibiyeti bulunan Fırtına maç başı galibiyet primlerinden ise şuana kadar 65,34 milyon TL’yi kaptı, 11 beraberliğin karşılığı olarak da 16,5 milyon TL kazandı. Şampiyonluk başına 4.16 milyon TL özel primin verildiği Süper Lig’de bordo-mavililer yayıncı kuruluştan ise 24.9 milyon TL alacak.Ayrıca şampiyonluğa tanıklık etmek isteyenler dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından kente akın etti. Şampiyonluk göçü yaşanan, kara ve hava yolu ile gelenlerle nüfusu 2 milyonu aşan kentin ekonomisi de canlandı. Otellerin tamamı dolan, restoranların yoğunluk yaşadığı Trabzon’da alış veriş merkezleri ile hediyelik eşya satan mağazalar dolup taştı.

Haberin Devamı

YENİ SÖZLEŞME

Fanatik'in haberine göre; daha önce Başakşehir’de 2 kez kıl payı kaçırdığı şampiyonluğa Trabzonspor’da ulaşan ve tarihi başarının en önemli mimarı olan Abdullah Avcı için yönetim harekete geçti. Başkan Ahmet Ağaoğlu ve kurmayları, şampiyon hocayı yeni sözleşmeyle ödüllendirecek. Geçtiğimiz sezonun 9. haftasında göreve başlayan ve 2.5 yıllık kontrat imzalanan Avcı’nın mukavelesi önümüzdeki yıl bitiyor. Bordo-Mavililer, tecrübeli teknik adamla 2 senelik yeni sözleşme yapacak ve Abdullah Avcı, 2025’in sonuna kadar Trabzonspor’un başında olacak.

Haberin Devamı

SONUNA KADAR AVCI İLE...

Geçtiğimiz Aralık ayında 3 yıl için yeniden başkan seçilen Ahmet Ağaoğlu ve yönetiminin görev süresi 2024 Aralık’ta bitiyor. Yönetim, kısa zaman içinde Abdullah Avcı’yla sözleşme imzalayıp, kendi sürelerinin sonuna dek başarılı teknik direktörle çalışacaklar. Trabzonspor Yönetimi, şampiyon hocanın yeni kontratında yıllık ücretini de yükseltmeyi planlıyor. KAP açıklamasına göre; bu sezon 6.5 milyon TL alan Avcı, gelecek yıl da 8.5 milyon TL kazanacak.

5 YABANCI YILDIZIN İLK ŞAMPİYONLUĞU

Bordo mavili takımın yabancı yıldızlarından Marek Hamsik, Bruno Peres, Jean Evrard Kouassi, Manolis Siopis, Tymoteusz Puchacz da futbol kariyerlerinin ilk Süper Lig şampiyonluğunu yaşayan futbolcular oldu.

12 OYUNCU DAHA ÖNCE YAŞAMIŞTI

Trabzonspor’un yabancı oyuncularından Andreas Cornelius FV Kopenhag’da 3, Antony Nwakaeme Hapoel Beer Sheva’da 3, Stefano Denswil Club Brugge’de 3 ve Ajax Amsterdam’ta 2, Edin Visca Zeljeznicar’da ve Medipol Başakşehir’de toplam 2, Anders Trondsen Rosenborg’da 2, Djaniny Semedo Santos Laguna’da 2, Vitor Hugo Sociedade Esportiva Palmeiras’ta 1, Anastasios Bakasetas Yunan ekibi AEK’da 1, Fode Koita Montpellier'de 1 ve Gervinho Lille’de 1 kez Lig şampiyonluğu mutluluğunu yaşamıştı. Bordo mavili takımın yerli oyuncularından Dorukhan Toköz ve İsmail Köybaşı da Beşiktaş’ta 1’er kez şampiyonluk sevinci tatmıştı.

Haberin Devamı