Spor Yeliz Özel hedefe kitlendi

Yeliz Özel hedefe kitlendi

Paylaş
Yeliz Özel hedefe kitlendi

2015 Kadınlar Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri'nde mücadele edecek A Milli Hentbol Takım Kaptanı Yeliz Özel, "Gruptan çıkacağımıza inanıyorum" dedi.

Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015 Kadınlar Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri 2. Grup müsabakaları için İzmir’de yaptıkları kampın hem yoğun hem de eğlenceli geçtiğini söyledi.
Taktik antrenmanların yanı sıra görüntülü olarak rakiplerini analiz ettiklerini kaydeden Özel, şöyle konuştu:

"Şansımızın çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Takım olarak da iyi durumdayız. Kamp da çok verimli geçti. İlk olarak oynayacağımız Portekiz maçını geçtikten sonra gruptaki son maçta Avusturya ile adeta final maçına çıkacağız. Gruptan çıkacağımıza inanıyorum."

Özel, Bayanlar Hentbol Süper Ligi’nin bu sene çok çekişmeli geçtiğini belirterek, "Her türlü sonucun alınabildiği bir lig oynanıyor. Birbirinden kaliteli yabancı oyuncular da ligin kalitesini artırıyor" diye konuştu.

Eleme maçları

2015 Kadınlar Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemelerinde 2. Grup’ta maçlarını Avusturya’nın Stockerau kentinde oynayacak A Milli Hentbol Takımı yarın TSİ 19.00’da Portekiz ile karşılaşacak. A Milli Hentbol Takımı, cuma günü İsrail, cumartesi günü de Avusturya ile mücadele edecek.

Grubu lider tamamlayacak ekip, Dünya Şampiyonası’na katılmak için play-off oynamaya hak kazanacak.
Daha önce Avrupa ve Dünya Şampiyonası elemelerinde İsrail’le hiç karşılaşmayan Türkiye, Portekiz’le oynadığı 5 maçta 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldı. Ay yıldızlı ekip Avusturya ile karşılaştığı 2 müsabakada ise sahadan 1 beraberlik ve 1 yenilgiyle ayrıldı.

Haberin Devamı