Bilim - Teknoloji Spotify podcast keşif platformu Podz’u satın aldı
Paylaş
Spotify podcast keşif platformu Podz’u satın aldı

Spotify, podcast içeriklerini bulmayı kolaylaştıran Podz isimli girişimi satın aldı. Bu girişimin ücretli podcast abonelik hizmetiyle devam etmesi bekleniyor.

Spotify, podcast'lere verdiği önemi daha da artırmak istiyor. Bu doğrultuda şirket, podcast keşfi konusunda uzmanlaşmış bir girişim olan Podz'u satın aldı.

Haberin Devamı

Podz makine öğrenmesi teknolojisini kullanarak bir podcast’teki önemli anları barındıran ses klipleri hazırlıyor. Bu sayede yeni aboneler, podcast’in içeriği konusunda yazılı şekilde sunulan tanımlara kıyasla daha kapsamlı ve isabetli fikirler edinmek mümkün hâle geliyor. Spotify'ın satın aldığı Podz, kullanıcılara programlardan 60 saniyelik klipler sunarak podcast'lerin keşfini hızlandıracak.

Şirket konu hakkında, "Spotify, neredeyse on yıldır müzik keşfini geliştirmeye odaklanan makine öğrenimi uzmanlarına sahip ancak hala yapılacak daha çok iş var. Podz teknolojisinin, Spotify'ın müzik keşfini teşvik etme, dinleyicilere doğru içeriği doğru zamanda sunma ve kategorinin dünya çapında büyümesini hızlandırma odaklı çabalarını tamamlayacağına ve hızlandıracağına inanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Spotify yıl sona ermeden Podz’un teknolojisini podcast hizmetine entegre edeceğini ve kullanıcılarıyla buluşturacağını açıkladı.