Beden Sağlığı Squishy oyuncaklar Danimarka'da yasaklandı!

Squishy oyuncaklar Danimarka'da yasaklandı!

Paylaş
Squishy oyuncaklar Danimarka'da yasaklandı!

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çocukların favori oyuncaklarından olan squishy'lere ağır darbe geldi. Danimarka, test yaptırdığı tüm squishy oyuncakların zararlı kimyasallar içerdiği ortaya çıkınca bunları yasaklamaya karar verdi...

POSTA.COM.TR

Tüm dünyayla birlikte ülkemizde de son derece popüler olan ve tüm çocuklar tarafından çok sevilen squishy (Okunuşu: sıkuişi) oyuncakları çocukların hoşuna gidecek her türlü şekilde üretiliyor. Tatlı hayvanlar, renkli pastalar, şekerlemek şeklinde yapılan bu oyuncakların özelliği sünger gibi yumuşak olması ve sıkıldığında tekrar eski formunu kazanabilmesi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz aylarda İngiltere'de bir kız çocuğu bu oyuncaklarla oynarken, oyuncak sıkıştırılmanın etkisiyle patlamış ve kızın ellerinde ciddi yanıklar meydana gelmişti.

Bu yanıkların oyuncağın içindeki kimyasal maddelerden kaynaklanmış olabileceği belirtilmişti. İngiltere bu vakaya rağmen oyuncakları yasaklama kararı çıkarmadı.

Danimarka ise bu konuda önlem almak istedi ve bu oyuncaklara test yaptı. Çevre bakanlığı tarafından yapılan açıklamada oyuncakların içerdiği maddelerin kısa vadede solunum problemleri, ileri aşamalarda ise kısırlık ve karaciğer hasarına yol açabileceği öne sürüldü.

Çocukların özellikle uyurlarken bu oyuncakları uzakta tutmaları ya da yattıkları odalarda bulundurmamaları gerektiği, yapılan testlere göre piyasada bulunan tüm oyuncaklarda aynı maddelere rastlama olasılığını çok yüksek olduğu ve bu sebepten de oyuncakların satışının tamamen yasaklanacağı bildirildi.

POSTA.COM.TR

Haberin Devamı