Antalya Sri Lanka Büyükelçisi, Vali Yazıcı'yı ziyaret etti

Sri Lanka Büyükelçisi, Vali Yazıcı'yı ziyaret etti

Paylaş
Sri Lanka Büyükelçisi, Vali Yazıcı'yı ziyaret etti

Sri Lanka Büyükelçisi, Vali Yazıcı'yı ziyaret etti

ANTALYA, (DHA) - VALİ Ersin Yazıcı, Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammed Rizvi Hassen'i makamında kabul etti. Valilik şeref defterini imzalayan Büyükelçi Hassen, Türkiye ile Sri Lanka arasında her konuda ilişkileri daha da geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Vali Ersin Yazıcı, Büyükelçi Hassen'i turizmin başkenti Antalya'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Yazıcı, “Antalya, Türkiye'nin en çok turist alan şehirlerinden biri. Antalya ülkemizin yaklaşık turizm gelirlerinin üçte birini sağlamaktadır. Antalyamız güneşiyle, kumuyla, deniziyle özel bir yer. Dünyanın birçok yerinde olmayan güzelliklere sahip bir şehir. Bu durum da turizme olumlu yansıyor. Bizim sadece Antalya olarak 680 bin yatağımız var. Küçük pansiyondan 5 yıldızlı otele kadar. Alanya'dan Kaş'a kadar 422 tane 5 yıldızlı otele sahibiz" dedi.

PAYLAŞACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR

Antalya'nın, Sri Lanka ile pek çok benzerliği olduğunu belirten Büyükelçi Hassen ise “Antalya'yı çok seviyorum benim için çok önemli, Sri Lanka ile pek çok benzerliği var. Ayrıca Antalya'ya Sri Lanka turbası ihraç ediyoruz. Antalya'da çok alıcısı oluyor ama maalesef Sri Lanka ve Türkiye vatandaşlarının birbirleri hakkında çok bilgisi yok. Sri Lanka- Türkiye arası direkt uçuşları başlatmak için çalışmalarda bulundum ama pandemiden dolayı gerçekleştiremedik. Aramızdaki ticareti geliştirmek için de uğraşıyoruz. Sri Lanka'da 1864 yılında Abdülhamit zamanında ilk büyükelçilik kuruldu. Osmanlı Devleti orada medreselerin kurulmasını sağladı. Biz de ilişkilerimizi tekrar o seviyeye ulaştırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı