Dünya Sri Lanka'da eş zamanlı saldırı: 207 ölü, 450 yaralı

Sri Lanka'da eş zamanlı saldırı: 207 ölü, 450 yaralı

Paylaş
Sri Lanka'da eş zamanlı saldırı: 207 ölü, 450 yaralı

Sri Lanka polisi, başkent Colombo, Negombo ve Batticaloa kentlerindeki 3 otel ve 3 kiliseyi hedef alan saldırıların ardından başkent Colombo yakınlarında bulunan Dehiwela kentindeki hayvanat bahçesi yakınındaki bir oteli hedef alan yeni bir patlamanın daha meydana geldiğini duyurdu. Yeni saldırı sebebiyle ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti. Yedinci patlamanın ardından başkent Colombo'da bir oteli hedef alan yeni bir patlamanın daha meydana geldiği belirtildi. Kilise ve otelleri hedef alan saldırılarda ölü sayısı 207'ye yükseldi. Terör saldırılarında iki Türk vatandaşının hayatını kaybettiği, yaşamını yitiren Türk vatandaşlarının isimlerinin Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş olduğu bildirildi. Terör saldırılarıyla bağlantılı olarak 7 şüpheli gözaltına alındı

Sri Lanka'nın başkenti Colombo, Negombo ve Batticaloa kentlerindeki 3 otel ve 3 kiliseye yerel saatle 08:45'te eş zamanlı bombalı saldırı düzenlendi. Saldırılar sebebiyle 207 kişi yaşamını yitirdi, 450 kişi yaralandı. Toplamda gerçekleştirilen altı saldırının ardından Sri Lanka polisi ülkenin Dehiwela kentindeki hayvanat bahçesi yakınındaki bir oteli hedef alan yeni bir patlamanın meydana geldiğini duyurdu. Yeni saldırı sebebiyle ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Bombalı saldırılar başkent Colombo'daki St. Anthony Kilisesi'ni, 5 yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerini, Negombo'daki St. Sebastian Kilisesi'ni ve Batticaloa'daki Zion Kilisesi'ni hedef aldı.

ÖLENLERDEN İKİSİ TÜRK

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Sri Lanka'da otel ve kiliselere yönelik gerçekleştirilen saldırılarda 2 Türk vatandaşı mühendis yaşamını yitirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sri Lanka’daki saldırılarda hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının isimlerini paylaştı.

Bakan Çavuşoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Sri Lanka’daki hain saldırılarda vatandaşlarımız Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş’u maalesef kaybettik." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Yaşamını yitiren Türk vatandaşlarına Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileklerini ileten Çavuşoğlu, "Aileleriyle temas halindeyiz, cenazelerin ülkemize süratle getirilmesini sağlayacağız." bilgisini verdi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SRİ LANKA'DA BULUNAN TÜRK VATANDAŞLARINA DUYURU

Dışişleri Bakanlığı Sri Lanka'da bulunan Türk vatandaşları için aşağıdaki duyuruyu yaptı:

"Sri Lanka’da meydana gelen saldırılardan etkilenen ya da ülkede bulunan yakınlarından haber alamayan vatandaşlarımız Kolombo Büyükelçiliğimize +94 (76) 766 7339 numaralı telefondan; Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezine ise +90 (312) 292 29 29 numaralı telefondan ulaşabilirler. Sri Lanka’da bulunan vatandaşlarımızın yerel güvenlik güçlerinin ve Kolombo Büyükelçiliğimizin duyurularını yakından takip etmeleri önemle rica olunur."

BİR PATLAMA DAHA

Toplamda gerçekleştirilen altı saldırının ardından Sri Lanka polisi ülkenin Dehiwela kentindeki hayvanat bahçesi yakınında yeni bir patlamanın meydana geldiğini duyurdu. Yeni saldırı sebebiyle ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti. Saldırının kentteki bir oteli hedef aldığı belirtildi.

Yedinci patlamanın ardından başkent Colombo'nun Orugodawatta bölgesinde yeni bir patlamanın daha meydana geldiği belirtildi.

Öte yandan Sri Lanka Savunma Bakanı saat 18:00 - 06:00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan etti. Sosyal medya ağlarına ve mesajlaşma hizmetlerine erişim kısıtlandı.

Haberin Devamı

Pazar Ayini'nin Paskalya Bayramı'na denk gelmesi sebebiyle kiliselerin normalden daha kalabalık olduğu belirtiliyor. Sri Lanka polisi patlamaların intihar saldırısı olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Sri Lanka Maliye Bakanı Mangala Samaraweera, Twitter hesabından açıklama yaptı ve "Paskalya Pazarı'nda kiliseleri ve otelleri hedef alan ve çok sayıda masum insanın ölümüne yol açan bombalı saldırılar katliam, panik ve kargaşa yaratmak için çok iyi şekilde koordine edilmiş gibi görünüyor.

Demokrasiye, özgürlüğe ve ekonomik refaha değer veren herkes bu iğrenç girişimi bozguna uğratmak için bir arada olmalı" notunu yazdı.

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, saldıların ardından Güvenlik Konseyi'ni acil olarak toplantıya çağırdı.