Kayseri Stajyer öğrencilerden KAYÜ Rektörü Karamustafa'ya ziyaret

Stajyer öğrencilerden KAYÜ Rektörü Karamustafa'ya ziyaret

Paylaş
Stajyer öğrencilerden KAYÜ Rektörü Karamustafa'ya ziyaret

Stajyer öğrencilerden KAYÜ Rektörü Karamustafa'ya ziyaret

KAYSERİ,(DHA)- KAYSER Üniversitesi'nde (KAYÜ) staj yapan üniversite öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa'yı ziyaret etti.
KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda yürütülen ‘Kamu Kurumlarında Staj Seferberliği’ projesi kapsamında üniversitede staj yapan üniversite öğrencilerini kabul etti. Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşen kabulde konuşan KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, “Üniversiteler elbette iş ve işçi bulma kurumları değildir. Üniversiteler toplumun önünü açan, ülkenin entelektüel bireylerini yetiştiren, vizyon sahibi bireylerin oluşmasına katkı sağlayan müesseseleri olan, ilim ve irfan merkezleri olan eğitim ve öğretim yuvalarıdır. Tabi ki bunu yaparken de toplumsal fayda oluşturabilmek, memleketimize, ülkemize, insanlığa fayda sağlayabilmek son derece önemlidir” diye konuştu.
Stajın önemine değinen Karamustafa, “Staj size neyi kazandırıyor? Okulu bitirdiğinizde iş bulmanızda size kolaylık sağlıyor. Üçüncüsü referans. Referans nedir. Bu kişi bu okulu okudu, eğitimini aldı, İngilizce biliyor, bilgisayar biliyor, insan kaynakları yönetimini biliyor, ama bu kişi nasıl bir iş ahlakına sahip, işe zamanında gelir mi, yapıcı mıdır, pozitif mi düşünür, karamsar mı, etrafını hep olumsuz mu etkiler gibi. Dolayısıyla işyeri referansı bizim kişilik özelliklerimiz hakkında bizimle bir dönem iş hayatında beraber olmuş kişilerden bilgi alınmasıdır. Kısacası staj referans kazandırıyor” ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı