Magazin Marvel karakterlerinin yaratıcısı Stan Lee kimdir?

Marvel karakterlerinin yaratıcısı Stan Lee kimdir?

Paylaş
Marvel karakterlerinin yaratıcısı Stan Lee kimdir?

Dün akşam saatlerinde şok bir haber geldi. Marvel karakterlerinin yaratıcılarından yazar Stan Lee vefat etti. Hayranları ünlü yazarın ölümünün ardından hüzne boğulurken onu tanımayanlar ise "Satn Lee kimdir?" sorusuna yanıt aradı.

Marvel karakterlerinin birçoğunun yaratıcısı, roman yazarı Stan Lee dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Ünlü yazarın hayatını neden kaybetmettiği henüz bilinmezken hakkındaki bilgiler merak edildi. Stan Lee kimdir?

Haberin Devamı

STAN LEE KİMDİR?

Spider Man, Fantastik Dörtlü, X-Men, Daredevil, Hulk ve Iron Man gibi Marvel karakterlerinin yaratıcısı Stan Lee 28 Aralık 1922'de ABD'nin New York kentinde doğdu. Ailesi maddi sorunlar çekiyordu. Okulu bıraktıktan sonra çizgi roman yayınlama şirketi Timely'de çalışmaya başladı. İlk hikâyesi 1942 yılında Kaptan Amerika hakkındaydı. Stan Martin, S.T. Anley gibi farklı isimler altında yazılar yazdı fakat Stan Lee'yi seçti. Timely, ismini Marvel Comics olarak değiştirdi.

Stan Lee yeni karakterler yaratmaya devam etti. Fantastik Dörtlü'yü 1961 yılında yarattı ve bunu Hulk takip etti. Bir yıl sonra ise Örümcek adam'ı yayınladı. Daredevil ise 1964'te ortaya çıktı. Tüm bu karakterler Stan Lee'yi çok başarılı kıldı.

Haberin Devamı