Ekonomi Standard and Poor's not yükseltti

Standard and Poor's not yükseltti

Paylaş
Standard and Poor's not yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notunu "BB"ye yükseltti

Standard and Poor’s’dan yapılan açıklamada, Türkiye’nin uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunu ise "BB "ya yükseltti. Açıklamada, notlara ilişkin görünümün "pozitif" olduğu belirtildi.

Notlara ilişkin görünümün "pozitif" olduğuna işaret edilen açıklamada, "Bu not artırımı, Türk hükümetinin, son 10 yılda borç yükünü istikrarlı biçimde azaltmasının sonucu olarak ekonomi politikasındaki esnekliğini düzelttiği yönündeki görüşümüzü yansıtıyor.

Bu ayrıca, dışardaki güçlüklere rağmen, finans sektörünün sağlamlığını korumada Türkiye’nin düzenleyici kurumlarının başarısını gösteriyor. Standard and Poor’s, Türkiye’nin bankacılık sisteminin en güçlülerinden biri olduğuna inanıyor" denildi.

MOODY’S VE FİTCH DE ARTIRMIŞTI

Bu arada Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Moody’s ve Fitch de Türkiye’nin notunu yükseltmişti. Moody’s, geçen yıl eylül ayında Türkiye’nin kredi notu görünümünü "durağan"dan "olumluya" yükseltmişti.

Kuruluş, Türkiye’nin "Ba3" olan devlet tahvil notunun görünümünü durağandan olumluya yükseltmesine gerekçe olarak, ekonominin şoklara karşı artan dirençliliğini göstermişti.

Fitch de Aralık ayında Türkiye’nin kredi notunu iki kademe yükselterek, BB( )’ya çıkartmıştı. Kuruluş, uzun vadeli ulusal para cinsinden notunu da BB’den, BB( ) ve Türkiye’nin ülke tavan notunu da, BB’den BBB(-)’ye yükseltmişti.

Haberin Devamı