Bilim - Teknoloji Steam'de önemli yenilik!
Paylaş
Steam'de önemli yenilik!

Steam, bir oyun satış platformundan çok daha fazlası olduğunu, bu yenilikle bir kez daha kanıtlıyor!

Twitch'in günleri sınırlı olabilir... Online yayın devi her ne kadar gerçekten bir dev olarak gözükse de, Steam'in çok daha büyük bir dev olduğunu kabul etmek gerekiyor ve Steam, canlı oyun yayını işine de el atmış durumda.

Valve'nin yaptığı açıklamada, oyunlarınızı direkt olarak Steam'in kendisinden yayınlayabileceğiniz söylendi. Ancak bu yayınlar, Twitch'inkilerden bir miktar farklı konumda. Rastgele oluşan insan kalabalıklarına bir performans düzenlemekten ziyade, diğer kişilerin oyun seanslarını izleyebildiğiniz yöntem kullanılmakta. Eğer Steam Beta Client kullanıyorsanız, her oyuna girdiğinizde bir yayınlama seçeneğini seçmeniz gerekiyor ve diğer kişiler, Steam üzerinden sizi izleyebiliyorlar.

Bu yayını yaparken, birkaç tane gizlilik seçeneğiniz bulunmakta: "Sadece davet ettiğim Arkadaşlarım," "Arkadaşlarım oyunlarımı izleme isteğinde bulunabilirler," "Arkadaşlarım oyunlarımı izleyebilirler," ve "Herkes oyunlarımı izleyebilir." Bu son seçenek, Twitch'e en çok benzeyen durumu oluşturuyor ve Steam hub'ında oyunlarınızın bir başlık ile beraber gözükmesini sağlıyor.

Ancak Twitch'in şu anda korkmasını gerektirecek bir durum yok. Twitch'in bu kadar çok sevilmesini sağlayan önemli bir özellik, Steam'in erken sürüm yayınlarında bulunmamakta: Steam yayınlarında webcam kullanamıyorsunuz. Şimdilik yapılan yayınlar, gerçek anlamda bir kişinin oynadığı oyunları izlediğiniz ve oyunla beraber yorumlar duyduğunuz bir özellik olarak gözüküyor. Ayrıca, eğer arkadaş değilseniz belirli kişilerin yayınlarını bulmak da oldukça zor olabiliyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Oyundan Gerçeğe Dönüşebilecek Tasarımlar

Kaynak: CHIP Online