Bilim - Teknoloji Steam'den yeni rekor!
Paylaş
Steam'den yeni rekor!

"PC oyunları öldü" deniliyordu ama Steam'den gelen haberler, hiç de öyle demiyor!

Belli bir süre içerisinde online olan kullanıcıların toplam sayısı önemli bir gösterge. İşte bu göstergeye göre, Steam'in 2015'e güçlü bir başlangıç yaptığını söyleyebiliriz. Polygon'un belirttiği üzere, oyun hizmeti yılın başında 8.5 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda.

Steam, 3 Ocak tarihinde, önceki 48 saatte online olan kullanıcı sayısını 8.000.295 olarak açıkladı. Steam'in bir yıl önceki sahip olduğu sayıya göre oldukça büyük bir artış olduğu bir gerçek. Polygon'un söylediğine göre, 2013 Aralık ayında Steam hizmetinin ulaştığı aynı anda online kullanıcı sayısı yaklaşık olarak 7.5 milyondu ve geçtiğimiz yılın Haziran ayında 8 milyon sınırı çok az aşılmıştı. Başka bir deyiş ile aynı anda online olan kullanıcı sayısında Steam, bir yıl içerisinde yüzde 13'lük bir artış gösterdi.

Eğer 2012 Kasım ayında Steam'in 6 milyon sınırını aştığını düşünürseniz, bu yükselişin daha da önemli olduğu ortaya çıkıyor. Yani iki yılın biraz üstündeki bir sürede yaklaşık olarak yüzde 42'lik bir artış gözüküyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Tüm zamanların en iyi DOS oyunları

Kaynak: CHIP Online