Bilim - Teknoloji Steve Jobs'ın Yerini Kim Alacak?
Paylaş
Steve Jobs'ın Yerini Kim Alacak?

Apple'ın teknoloji dünyasında efsane haline gelen CEO'su Steve Jobs halen faal olarak işinin başında olsa da hissedarlar onun yerine geçecek kişiyi merak ediyor

Bazı şirketler başlarındaki liderler ile özdeşleşirler. Bu duruma en büyük örnek olarak Apple gösterilebilir. Dünyanın her yerinde, kendisine gönülden bağlı hayranlar yaratan Apple bu duruma Steve Jobs sayesinde geldi.

Haberin Devamı

Steve Jobs dışında başka hiçbir CEO'nun müşterilerden oluşan özel bir hayran kitlesi yok. Peki, Apple denilince akla ilk gelen isim olan Steve Jobs olmadığı zaman şirketin durumu ne olacak?

Şu an faal olarak şirketin başında olsa ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtilse de 2009 yılında ağır bir hastalık geçirip karaciğer nakli yaptıran Steve Jobs günün birinde Apple'ın başından ayrılmak zorunda kalacak.

Steve Jobs'dan Sonra Ne Olacak?

Steve Jobs'tan sonra şirketin durumunu merak eden Apple hissedarları, 23 Şubat'ta yapılacak yıllık toplantıda mevcut yönetimdekilerin yerini alması planlanan kişilerin detaylı bir listesini istemeye hazırlanıyorlar. Apple yönetim kurulu ise bu plana karşı çıkıyor.

Haberin Devamı

Yapılacak toplantıda, hisse sahiplerinin bu teklife ret oyu vermesini isteyen yönetim kurulu, şirketin yönetim kademesinde gelecekte yer alacak isimlerin belli olduğunu fakat bunu tüm kamuoyuna açıklamanın hata olduğunu belirtti.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.