Sağlık Strese karşı gülün

Strese karşı gülün

Paylaş
Strese karşı gülün

Stressiz bir yaşam için gülmeyi başarabilmelisiniz! Uzmanlar gülmeyi başarabilenlerin, stresten rahatlıkla kurtulabildiğine dikkat çekiyor

Gülmek hem güleni hem de çevresindekileri doğrudan etkiliyor. Gülen kişi çevresine pozitif enerji verirken kişi kendi ruh sağlığını da korumuş oluyor. Haliyle stresten de uzak kalıyor.

Haberin Devamı

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi’nden Uzman Klinik Psikolog Yıldız Burkovik, sevinç ve gülebilme yeteneğinin umutsuzluk ve korkuyu tahrip eden en büyük güç olduğuna dikkat çekiyor. Burkovik, gülmenin kişinin ruh sağlığına çok iyi geldiğini kaydediyor.

Burkovik, iyi bir hayat için sevinç ve mizahın hayatın bir parçası haline getirilmesi gerektiğine vurgu yapıyor. "Gülmek stresin panzehiridir" diyen Burkovik mizahın kişiye güç ve yeni bir bakış açısı kazandırdığını söylüyor. Burkovik, kişilerin stresli hallerde mizah silahını kullanabileceğini hatırlatıyor:

“Yaşamımızın en doğal parçası gülmek… Doğduğumuz andan itibaren çevremizdekilerin tek beklediği bir söz ve bir gülücüktür. Sözcüklerimiz de gülüşlerimiz tıkanırsa yaşamımız da tıkanır. O nedenle mizah da çok önemli. Çünkü mizah, kişinin en zor durumların üstesinden gelmesine olanak tanır. Stres anında kişi enerjisini başka bir yere yönelterek stresli durumdan uzaklaşabilir. Böylece gerilim düşer, korku, düşmanlık, öfke gibi duygular diner. Mizah son derece güçlü bir kurtarıcıdır. Zaman zaman kelime cambazlığı yapmak ve duruma uygun şekilde konuşmak son derece önemlidir. İlle de en doğru olanı yapmalıyım, kimse bana gülmemeli gibi mükemmeliyetçi düşünceler yerine bazen insanları gülmeye teşvik etmek son derece yararlı olabilir. Başarının yolu bir bakıma doğallık ve kendiyle barışık olmaktan geçiyor. Unutmayalım ki sevinç ve gülebilme yeteneğini koruyabilmek umutsuzluk ve korkuyu tahrip eden en büyük güçtür. O yüzden iyi bir hayat yaşayabilmek için sevinci ve mizahı hayatımızın bir parçası yapmak gerekir.”

Haberin Devamı