Sivas STSO Kangal'da istişare toplantısı düzenledi

STSO Kangal'da istişare toplantısı düzenledi

Paylaş
STSO Kangal'da istişare toplantısı düzenledi

STSO Kangal'da istişare toplantısı düzenledi

SİVAS, (DHA) - SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Kangal ilçesinde bulunan üyelere yönelik istişare toplantısı düzenledi.
Balıklı Kaplıcada düzenlenen programa STSO Başkanı Mustafa Eken, Meclis Başkanı Çetin Yıldırım, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle ilçede faaliyet gösteren üyeler katıldı.
3 yıllık görev süresince yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Eken, "Söz verdiğimiz gibi ilçelerimize seçimden seçime değil sık sık ziyaretler gerçekleştirerek sizlerin sorun ve sıkıntılarını dinleyerek çözüm üretiyoruz" dedi.
Göreve başladıktan sonra odanın teknolojik altyapısına yönelik çalışmalara önem verdiklerini ifade eden Başkan Eken, "Kangal ilçemize ve üyelerimize yapmış olduğumuz ziyarette hem hasret gidermek hem de 3 yıllık dönemde neler yaptık, Kangallı üyelerimiz bizleri seçti gönderdi ama layık olduk mu? Kangal’a ilimize sahip çıktık mı? Bunları anlatalım istedik. 3 yıl 1 ay oldu biz göreve geleli. Odamızın tüm teknolojik altyapısını, bilgisayar sistemini, web sitesini kısaca sizlere en iyi hizmeti verecek tüm altyapıyı değiştirdik. Odamızın arşivinde bir üyemizin evrakı lazım olduğunda personelimiz inip saatlerce evrak arıyor. E-Arşivi hayata geçirdik. Odamızın tüm arşivini dijitale dönüştürdük. 250 Bin dosya dijitale aktarıldı. Odamız 5. katında bulunan restoranı komple yenileyerek Sivas’ımıza, Odamıza yakışır çok amaçlı salon yaptık. Tüm sektörlerin temsilcileri ile bir araya geliyoruz. Akaryakıtçılardan, sigortacılara, giyimden sağlık sektörüne medikalcilere kadar herkesle bir araya gelerek istişareler yapıyoruz, sorun ve sıkıntıları dinliyor ve ilgili yerlere ulaştırıyoruz. Sizlerin, seçtiğiniz üyelerin başkanın yaptığı çalışmaları sorgulamanız lazım. Seçim zamanı gelip oy istiyoruz sizlerde veriyorsunuz ama sorgulamıyorsunuz. Seçtiğiniz meclis üyelerine başkana hesap soracaksınız. Seçtik biz seni Kangal için Sivas için ne yaptın diye sorgulayın. Hiç bir şey yapmamışsa onlara bir daha oy vermeyin" diye konuştu.
Kongre Fuar Alanı yapmak için İl Özel İdareden 49 yıllığına kiralanan alanı Bilim ve Teknoloji Üniversitesine devrettiklerini belirten Başkan Eken, şunları kaydetti:
"7 yılda yaklaşık bu alana kira bedeli ve güvenlik gideri olarak 4 milyon lira harcanmış. Biz göreve geldiğimizin ilk yılında ya bu alana fuar alanı yapacağız yada bırakacağız dedik. İlk yıl Bilim ve Teknoloji Üniversitesi açılacak ve yer sıkıntısı vardı. Buraya talip oldular. Bu alan içerisinde 10 Milyon lira TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından her ilde olduğu gibi ilimize de yapmıştı. Bu okulu da Başkanımızla görüşecek BTÜ'ye devrettik. Fuar alanından vazgeçtik mi? Hayır söz verdik. Sivasspor tesisleri civarında Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin bize tahsis yapacak. Odamıza ait olmak üzere yeni fuar alanını yapacağız. Ayrıca odamızın eski hizmet binamız vardı burası artık atıl vaziyette kalmış. Burayı yapmamız lazım dedik ve yılbaşında binamızı yıktık ve önümüzdeki günlerde inşaat ruhsatımız çıkacak. Burayı eğitim merkezine dönüştüreceğiz. Türkiye’de olmayan S-HUB olarak Sivas’ta öncelikli sektörlerde yenilikçi girişimciliği desteklemek amacıyla kadın ve gençlere hizmet verecek, ulusal ve uluslararası networkü bulunan, danışman, mentor ve melek yatırımcılarla işbirliği içinde hareket eden bir "HUB" kurulacaktır. Merkezde girişimcilerin piyasa ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikli iş fikirleri geliştirmeleri için eğitim ve seminerler düzenlenecek, girişimci adaylar fikir çıkış aşamasından, fikri gerçekleştirme aşamasına kadar danışmanlık ve mentörlük hizmetleriyle desteklenecektir. HUB’ın ulusal ve uluslararası bağlantıları, girişimcilerin iletişimde bulunulan durumların potansiyelleri ve talepleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayacaktır. Bu konuda projemizi ORAN Kalkınma Ajansına sunduk. İnşallah destek alarak modern bir bina yapacağız"
Başkan Eken ayrıca göreve geldiği süre boyunca oda adına yaptığı çalışmaları üyelerle paylaştı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı