Ekonomi Stüdyo daireler yüzde kaç kazandırıyor?

Stüdyo daireler yüzde kaç kazandırıyor?

Paylaş
Stüdyo daireler yüzde kaç kazandırıyor?

Son yıllarda inşa edilen projeler içinde yer alan 1+0 tipi stüdyo dairelere rağbet gittikçe artıyor.

Bu süreci Türkiye’de çekirdek aile yapısının değiştiği ve aile tiplerinin yavaş yavaş küçülmeye başladığı şeklinde yorumlayanlar da var. Yatırımcıların rağbeti olarak görenler de.

Haberin Devamı

1+0 dairelerin fiyatlarınaerişebilirlik, kolay satılmaları veya kiralanmaları tercihi tetikleyen başlıca faktörler.

Konumuna göre fiyatları 90 bin ile 400 bin lira arasında değişen bu tip dairelerin metrekareleri ise 30 metrekareden başlayıp, 100 metrekareye kadar çıkıyor.

GÜNDEMDEKİ 15 PROJEDE STÜDYO DAİRELERİN DURUMU

1 -GÜLPARK YAŞAM

2013′ün son lansman projesi olan Gülpark Yaşam, GÜL Yapı ve Çebi Yapı imzasıyla hayat buluyor. 19 Aralık 2013′te satışa çıkan projede 34 metrekarelik 1+0 tipi dairelerin fiyatı 83 bin lira olarak açıklandı. Kısa sürede tükenen dairelerin büyük ebadları ( 43 metrekare) 104 ve 110 bin liradan alıcı buldu. 18 ay sonra proje bittiğinde bu dairelerin fiyatının 150 bin lira seviyesine çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı

WEB:gulparkyasam.com.tr

2 -BATIŞEHİR

İlk etabında teslim süreci devam eden BATIŞEHİR’de, 1+0 tipi rezidanslar yüzde 50′nin üzerinde prim yaptı. Emlak Konut GYO güvencesiyle Ege Yapı Group imzasını taşıyan projede ofis, otel ve rezidans gibi farklı yaşam alanlarını bir araya getirildi. Projede güvenlik hizmetleri, otopark, kuaför, terzi, eczane, lostra, vale parking, şehir oteli, copy center, vip lounge, lobi-danışma, depolama alanları, sauna, spor alanları, kapalı havuz gibi hizmetler yer alıyor.

WEB: www.batisehir.com

3 – SOFA BAHÇEŞEHİR

Mart 2013’te lansmanı yapılan Sofa Konutları’nda az sayıda 1+0 daire bulunuyordu. Bahçeşehir’in merkezinde, gölet karşısında Gül İnşaat ve Başakşehir Belediyesince hayata geçirilen proje hasılat paylaşımı metoduyla satılıyor. Projede yer alan stüdyo daireler lansman günlerinde 120 bin lira iken şimdi 180 bin lira seviyesinden satılıyor.

WEB: www.sofabahcesehir.com

4 – STÜDYO 24

4 ayrı daire tipiyle satışa çıkarılan Stüdyo 24’te daha çok 1+0’lar satıldı. Projede 38 metrekarelik 1+0 dairelerin fiyatı 102 bin liradan başlıyor. TOKİ –Emlak Konut güvencesi ve Cathay İleri Projeler girişimi ile Bahçeşehir-Ispartakule’de hayata geçirilen proje 15’er katlı iki blok olarak hayat buldu. Stüdyo 24’ün teslim tarihi ise Mayıs 2014. Projedeki stüdyo dairelerin prim oranı teslim ayına kadar yüzde 80′leri geçecek.

Haberin Devamı

WEB: www.studyo24.com

5 – SOYAK PARK APARTS

Soyak Yapı ve Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı yöntemiyle inşa edilen projede stüdyo dairelerin fiyatları 120 bin lira seviyesinde.

Projedeki toplam konut sayısı ise 2.200…Soyak Park Aparts’ta 1. ve 2. etap teslim süreci devam ediyor.

WEB: www.soyak.com.tr

6 – DUMANKAYA FLEX

Dumankaya İnşaat’ın Ataşehir’de inşa ettiği proje içinde 137 adet 6 değişik tipte stüdyo bulunuyor. Alanları 40 ile 66 metrekare arasında değişen stüdyolar en çok satılan daire tipleri arasında yer aldı. Açık ve kapalı otoparklar, bisiklet parkı, kademeli yansıma havuzları, İspanyol merdivenler, teras bahçeler, yürüyüş ve koşu parkurları, 24 saat güvenlik farklı bir sosyal hayatın kapılarını bu proje ile açıyor. Dumankaya Flex projesinde konutların teslimler 2013 Ağustos’ta başladı. Prim oranı ise yüzde 50′leri geçti.

WEB: www.dumankaya.com

7 – ÖNAY GARDEN RESİDENCE

Önay Grup tarafından Beylikdüzü’nde inşa edilen Önay Garden Residence’nin inşaatı 22 ayda tamamlandı. Projede yer alan 32 ve 38 metrekarelik stüdyo dairelerin ilk çıkış fiyatları 44 ile 50 bin lira arasındaydı. Teslimlerin yapıldığı projede şu anda elde kalan daire tipleri 1+0 olmasa da bu tip dairelerin ikinci el satışları 95 bin ile 105 bin lira arasında değişiyor. Bu da prim oranının yüzde 100′ü geçtiği anlamına geliyor.

Haberin Devamı

WEB: www.önaygarden.com

8 – FER YAPI – BOYNER : İSTWEST

Bahçelievler Yenibosna semtinde Basın Ekspres yolu üzerinde inşa edilen projede 1+0 tipi dairelerin fiyatı 265 bin liradan başlıyor. Fer Yapı ile Boyner Holding ortaklığında hayata geçirilen İstwest Evleri’nde anahtar teslimleri başladı. Bahçelievler’de inşa edilen ilk karma projede stüdyo dairelerin prim oranı yüzde 60′ı geçti.

WEB: http://www.istwest.com/

9 – SOYAK EVOSTAR

Satışlarına geçen yıl başlanan Soyak Evostar Halkalı konutlarında stüdyo daireler için bugüne kadar farklı kampanyalar düzenlenmişti. İki etaptan oluşan projedeki son stüdyoların satışı 120 bin lira seviiyesinde. Dairelerin teslim edildiği projedeki stüdyo dairelerin prim oranı ise yüzde 65 seviyesinde.

Haberin Devamı

WEB: www.soyak.com.tr

10 – VARYAP MERİDİAN

Ataşehir ‘de hayat bulan Varyap ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı imzalı Varyap Meridian Evleri’nde satış sürecinde sona yaklaşılıyor. 1+0 tipi dairelerin kısa sürede alıcı bulduğu projede bu tip dairelerin ikinci el fiyatı şu anda 350 bin lira seviyesinde.

WEB: www.varyapmeridian.com

11 – SARPHAN FİNANSPARK

Ataşehir Varyap Meridian gibi 1+0 satışlarıyla firma sahiplerinin yüzünü güldüren bir başka proje de Sarphan Finanspark oldu. Projedeki tüm küçük ebatlı daireler satıldı. Metrekaresi lansmanda 4.500- 5 bin lira olan dairelerin güncel metrekare birim fiyatı ise 10 bin liraya koşuyor…

Ağustos 2014’te teslim edilmesi hedeflenen projede otel, ofis ve home ofisler yer alıyor. 21 bin metrekarelik arsa alanı üzerinde yükselen projenin en ucuz dairesi 950 bin liradan başlıyor.Projedeki prim oranı ise yüzde 100 seviyesinde.

WEB: www.sarphanfinanspark.com.tr

12 – EXTENSA BOMONTİ APARTMAN

İnşası biten Extensa Bomonti Apartman’da stüdyo dairelerin fiyatı 300 bin dolardan alıcı buldu. “2011'in En İyi Binaları” kategorisinde ödül alan projede 92 konut ve 9 mağaza bulunuyor.

WEB: http://www.extensa.com.tr

13 – NEWİSTA RESİDENCE -BEYLİKDÜZÜ

Esenyurt sınırları içindeki proje emsal krizinden etkilenen projede teslimlerin bu yıl yapılması planlanıyor. Projedeki büyük ebatlı stüdyoların fiyatları ise 150 bin lira seviyesinde. Prim oranı ise yüzde 50′nin üzerinde.

WEB: http://www.newista.com.tr/

14 – DUMANKAYA MİKS HALKALI

Dumankaya İnşaat tarafından İstanbul’un dört bir tarafında hayata geçirilen ve kazandıran projelerinden birisi olan Dumankaya Miks Halkalı’da inşaat süreci devam ediyor. Projede stüdyo dairelerin fiyatları ise 173.850 liradan başlıyor, 215 bin 650 liraya kadar çıkıyor. Bu dairelerin ilk fiyatı ise 120 bin seviyesindeydi.

İçerisinde 657 süit dairenin yer alacağı proje, bölgede inşa edilecek olan devasa projelerden birisi olan Tema Park’a komşu olma özelliği ile dikkat çekiyor. Dumankaya Miks AVM’de 79 ticari ünite yer alacak. Projenin Aralık 2014'te tamamlanması bekleniyor. Prim oranı ise yüzde 50 düzeyinde. Teslimde bu oranın Kanal İstanbul etkisiyle yüzde 90′nı bulacağı tahmin ediliyor.

WEB: http://www.dumankaya-miks.com/

15 – TORUNLAR GYO – MALL OF İSTANBUL

Torunlar GYO tarafından Küçükçekmece Mahmutbey gişeleri önünde inşa edilen projede teslimlere başlandı. 1.114 adet dairenin yer aldığı Mall of İstanbul Evleri 123 bin metrekareye yayılan inşaat alanına sahip. Projede stüdyo dairelerin fiyatı minimum 300 bin lira. Bu tip dairelerin ilk çıkış fiyatı minimum 175 bin lira seviyesindeydi.Prim oranı ise iki yılda yüzde 80 seviyesine ulaştı.

WEB: www.mallofistanbul.com.tr

Mehmet Canıtatlı – Emlak Güncel

Emlak Güncel.