Spor Stuttgart'a Türk hoca

Stuttgart'a Türk hoca

Paylaş
Stuttgart'a Türk hoca

"Eddy" lakaplı Türk kökenli teknik adam Erdinç Sözer, VfB Stuttgart'ta yeni göreve başlayan teknik direktör Bruno Labbadia'nın yardımcılığına getirildi

VfB Stuttgart Kulübü’nün, Jens Keller ile yollarını ayırmasının ardından Labbadia ile birlikte göreve gelen Erdinç Sözer, "Almanya’nın güçlü takımlarından birinde teknik direktör Bruno Labbadia ile beraber görev aldığım için büyük gurur duyuyorum.

VfB Stuttgart şu an Bundesliga’da 13 puanla 17. sırada. İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Ancak kulübü en iyi düzeye çıkarmak için büyük mücadele vereceğiz ve bunda da başarılı olacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kulüp ile 2.5 yıllık bir sözleşme imzaladığını da ifade eden Sözer, "Hamburg’dan Labbadia ile birlikte ayrıldıktan sonra analizler yaptık, nerede yanlışlarımızın olduğunu araştırdık. Bu motivasyonla VfB Stuttgart Kulübü’nü zor durumdan çıkartmayı hedefliyoruz. Şu an tümüyle buna konsantre olduk" dedi.

VfB Stuttgart’ta Alman Milli Takımının Türk kökenli oyuncusu Serdar Taşçı’nın da oynadığını hatırlatan Sözer, "Takımın en güçlü oyuncularından biri. Tabii kendisini dışardan biri olarak tanıyorum. Şimdi daha yakından tanıma fırsatı bulacağım" diye konuştu.

Almanya’da Borussia Dortmund’un büyük bir çıkışta olduğunu da kaydeden Sözer, takımın Türk kökenli oyuncusu Nuri Şahin’in çok iyi bir performans sergilediğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı