Gündem Su birikintisinde ölen çocukların ailesine hapis istemi

Su birikintisinde ölen çocukların ailesine hapis istemi

Paylaş
Su birikintisinde ölen çocukların ailesine hapis istemi

Diyarbakır'da 2 yıl önce 4 yaşındaki Ahmet Eşme ile kuzeni 6 yaşındaki Furkan Eşme'nin yağmur sularının oluşturduğu su birikintesinde boğularak yaşamını yitirdiği olayla ilgili soruşturma tamamlandı

Olay hakkında hazırlanan iddianemede "Çocuklarının bakımıyla ilgili gerekli özeni göstermeyen" Furkan’ın anne ve babası ile arazi sahibi 3 kişi hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

10 Kasım 2010’da Elazığ karayolu üzerindeki Üçkuyular mevkisinde yağmur sularının oluşturduğu su birikintisine giren Ahmet Eşme ile kuzeni Furkan Eşme boğularak hayatını kaybetti. Olayın ardından Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi ekipleri, motopomplarla çukurdaki suyu boşalttı ve iki kuzenin cesetlerine ulaştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, su birikintisinde hayatını kaybeden iki çocukla ilgili soruşturmayı tamamlarken, hazırlanan iddianame de 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, olayda ölen Ahmet ve Furkan Eşme isimli kuzenlerin oyun oynamak için boş arazideki su birikintisine gittikleri, yüzme bilmeyen çocukların girdikleri su birikintisinde boğularak hayatlarını kaybettikleri belirtildi. Arazinin sahibi olan sanıklar Aysel Okay ve Bakır İnanç’ın ifadelerinde, 2005 yılında aldıkları arazinin belediye tarafından yeşil alan olarak ilan edilerek istimlak edilmesi nedeniyle arazide 4 yıldır herhangi bir tasarrufta bulunmadıklarını söyledikleri ancak Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istenen yazıda, ’Olayın meydana geldiği göletin bulunduğu yere imar planı henüz uygulanmadığı için istimlak edilmediği’ ifadesi yer aldı.

ÇOCUKLARININ BAKIMINA ÖZEN GÖSTERMEYEN ANNE VE BABA KUSURLU


Bilirkişi incelemesi sonucunda, yapılan çalışma nedeniyle çukur açıp daha sonra kapatmayan arazinin eski sahibi Mesut Akkum, oluşan göletle ilgili gereken tedbiri almayan arazinin sonraki sahipleri Bakır İnanç ve Aysel Okay ile gözetimi altındaki çocukların bakımıyla ilgili gerekli özeni göstermeyen Furkan’ın annesi Şaile ve babası Abdullah Eşme’nin, meydana gelen olayda kusurlu olduklarının anlaşıldığı belirtilerek, sanıklar hakkında TCK’nın 85/2 maddesinde yer alan "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Kuzeni Furkan ile birlikte yaşamını yitiren Ahmet Eşme, Şaile ve Abdullah Eşme’nin evinde misafir olarak kalıyordu. Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, tutuksuz yargılanan sanıklara, Eylül ayında görülecek olan duruşmada hazır bulunmaları için tebligat gönderdi.

Felat BOZARSLAN/ DİYARBAKIR, (DHA)