Yemek Su böreği nasıl yapılır? MasterChef 4 Ağustos 2021 su böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Su böreği nasıl yapılır? MasterChef 4 Ağustos 2021 su böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Su böreği nasıl yapılır? MasterChef 4 Ağustos 2021 su böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

TV8'in sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de yarışmacılar zorlu etabı geçebilmek için su böreği tarifi yaptılar. Ekran başında izleyenler ise "su böreği nasıl yapılır?" merak ediyor. Kolayca yapabileceğiniz ve tadına doyamayacağınız su böreği tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Tepsi böreği arasında en popüler olanlarından birisi de su böreği tarifi. Peki, su böreği nasıl yapılır? Kaç dakikada pişer? Her lokmasında ayrı tat alacağınız su böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

SU BÖREĞİ TARİFİ

Su böreği malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • Bir tam su bardağından biraz daha az su
  • 200 gram tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Haşlamak için:

  • 1,5 litre sıcak su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hamurları ve fırın tepsisini yağlamak için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

İç harcı için:

  • 600 gram beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz

Su böreği yapılışı

Unu oval bir karıştırma kabına eleyerek alın. Tuzu ekleyin. Unun ortasını elinizle havuz gibi açın. Yumurtayı katıp, kenarlardan başlayarak un ve yumurtayı birbirine yedirin.

Hamurun toparlanması için azar azar 2/3 su bardağı suyu ekleyin. Yavaş yavaş toparlanan hamuru, mutfak tezgahınızın üzerine alın. Avuç içinizle bastırarak sertleşip iyice özleşene kadar hamuru yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru 10 eşit parçaya ayırın. Mutfak tezgahınızın üzerini unlayın. Hamur bezelerinin iki tanesini kullanacağınız fırın tepsisinin boyutundan biraz daha büyük olacak şekilde oklava yardımıyla incecik açın. Kalan sekiz adet hamur bezesini, fırın tepsinizin büyüklüğü ile doğru orantılı olarak açtığınız diğer iki adet hamur parçasına oranla biraz daha kalın olacak şekilde oklavayla açın.

Haberin Devamı

Açtığınız hamurları haşlamak için; derin bir tencereye sıcak su, tuz ve zeytinyağını aktarın. Kaynayan suya açtığınız hamurları birer birer ilave edin. Sürekli kontrol edip bir kevgir yardımıyla parçalanmaması için yavaşça çevirerek yumuşayana kadar haşlayın. Haşladığınız hamurları tel bir süzgecin üzerine alın ve sularının süzülmesini sağlayın.

Böreğin iç harcı için; maydanozu incecik kıyın. Beyaz peyniri sertliğine göre rendeleyin ya da bir çatal yardımıyla ezin. Kıyılmış maydanozla birlikte harmanlayın.

Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Fırın tepsinizden daha büyük bir şekilde açtığınız hamur parçalarının bir tanesini tepsinin tabanına yayın. Üzerini 1 çay bardağı zeytinyağının bir kısmı ile yağlayın.

Hazırladığınız peynirli iç harçtan üzerine serpiştirin. Fırın tepsinizin boyutuyla doğru orantılı bir şekilde açtığınız 8 adet hamur parçasını aralarını yağlayıp peynirli iç harç koyarak bu şekilde üst üste dizin. En altta kalan hamur parçasının fazla kısımlarını içe doğru katlayın.

Fırın tepsinizin boyutundan daha büyük bir şekilde açtığınız bir diğer haşlanmış hamur parçasını tepsinin en üst kısmına yerleştirin. Dışarıda kalan kısımlarını elinizle tepsinin tabanına doğru ittirin. Üzerini kalan zeytinyağı ile yağlayın.

Haberin Devamı

Su böreğini, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 60 dakika pişirin. Oda ısısında içini çekmesi için 10-15 dakika kadar beklettiğiniz böreği dilimledikten sonra servis edin.