Gündem Su borularına tırmanıp hırsızlık yapan 3 zanlı yakalandı

Su borularına tırmanıp hırsızlık yapan 3 zanlı yakalandı

Paylaş
Su borularına tırmanıp hırsızlık yapan 3 zanlı yakalandı

Adana'da atık su borularından binaların 3 veya 4'üncü katlarına çıkıp, hırsızlık yaptığı öne sürülen 3 kişi yakalandı

Merkez Çukurova İlçesi’nin Beyazevler Mahallesi’nde devriye gezen polis ekipleri, gece saat 03.30’da hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı bulunan 21 yaşındaki Serkan Akan’ı yağmur altında yürürken görüp, kontrol etmek istedi. Polislerin "dur" uyarısına uymayan Akan, ara sokaklara girerek kaçmaya çalıştı, ancak kısa süren kovalamacanın ardından yakalanıp gözaltına alındı.

Akan’ın yanında suç ortakları 17 yaşındaki M.T. ile 23 yaşındaki Süleyman Erkek’in de bulunduğunu söylemesi üzerine, çalışmayı genişleten ekipler, atık su borularından tırmanan bu şüphelileri de yakaladı. M.T., Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edilirken, Serkan Akan ile Süleyman Erkek, Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki Hırsızlık Bürosu’nda sorguya alındı.

İfadelerinde Beyazevler Mahallesi’nde 3 ayrı hırsızlık olayının failleri olduğu belirlenen zanlıların evlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, bir diz üstü bilgisayar, cep telefonları ve 15 bin lira değerinde ziynet eşyası ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen zanlılar, ekip otosuna bindirilirken gazetecilere saldırdı. Kollarından tutan polislerin arasında tekme atmaya çalışan zanlılardan Serkan Akan’ın ayağındaki spor ayakkapısı fırladı. Akan dengesini kaybedip düşerken, görüntü çeken kameramanlara tükürdü.

Hırsızlık Bürosu polislerince etkisiz hale getirilen zanlılar, adliyeye götürüldü.

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)