Reyhanlı Su taşkınlığını önlemek için Afrin Çayı’ndan Reyhanlı Barajı’na su aktarılmalı

Su taşkınlığını önlemek için Afrin Çayı’ndan Reyhanlı Barajı’na su aktarılmalı

Paylaş
Su taşkınlığını önlemek için Afrin Çayı’ndan Reyhanlı Barajı’na su aktarılmalı

Su taşkınlığını önlemek için Afrin Çayı’ndan Reyhanlı Barajı’na su aktarılmalı

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- HATAY’ın Reyhanlı TSO Başkanı Necmettin Zaroğlu, gövde dolgusu tamamlanan Reyhanlı Barajı’ndaki kapakların açılarak, Afrin Çayı’ndan gelen suyun baraja aktarılması gerektiği söyledi.

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Başkanı Necmettin Zaroğlu, bölgenin son günlerde aşırı yağışların etkisinde kaldığını, bu yağışlar nedeniyle Suriye tarafındaki baraj kapaklarının açılması ve sel felaketi olasılığına karşı da Afrin Çayı’ndan suyun Reyhanlı Barajı’na aktarılması gerektiğini belirtti. Amik Ovası’na bereket getirecek ve arazileri su taşkınlarından, selden koruyacak olan Reyhanlı Barajı’na, Afrin Çayı’ndan gelen suyun aktarılması halinde ovadaki ekili ve boş alanların taşkından korunacağını belirten Zaroğlu, "Ovamız, bugünlerde aşırı yağış almaktadır. Bu yağışlar nedeniyle Suriye tarafındaki baraj kapaklarının açılma olasılığı ile geçen yıllarda yaşadığımız su taşkınlarına neden olacağından yüz binlerle ekili tarım ürünlerinin telef olmaması için bir an önce Afrin Çayı’ndan gelen su Reyhanlı Barajına aktarılmalıdır" dedi.

Reyhanlı Barajı’nın, Amik Ovası’nı taşkınlardan koruyacağını ve 480 milyon metreküp su tutacağını ve 600 bin dekar araziyi sulayacağını aktaran Zaroğlu, şöyle dedi;
"Yoğun yağışlardan dolayı Afrin Çayı’ndan gelen su Reyhanlı Barajı’ndaki kapakların açılması ile tutulacaktır. Bu tedbir alınmadığı takdirde ovamız geçen yıllarda olduğu gibi sel baskınları ile karşı karşıya kalacaktır. Gerekli önlemlerin alınması kaçınılmazdır."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı