Spor Suarez milli takıma dönüyor

Suarez milli takıma dönüyor

Paylaş
Suarez milli takıma dönüyor

Uruguay Milli Takımı Teknik Direktörü Tabarez: "Tek amacımız, onun sadece futbolu düşünmesine yardımcı olmak"

Uruguaylı milli futbolcu Luis Suarez, rakibini ısırdığı gerekçesiyle aldığı men cezasının sona ermesinin ardından yeniden milli takıma dönüyor.

Uruguay Milli Takımı’nın 25 Mart’ta Brezilya ve 29 Mart’ta Peru ile oynayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası elemeleri maçlarının kadrosunda, uluslararası men cezası biten Suarez’e de yer verildi. Basın toplantısı düzenleyen milli takım teknik direktörü Oscar Tabarez, Barcelona’da forma giyen yıldız oyuncu Suarez’in artık sadece futbol oynamaya konsantre olacağına inandığını belirterek, "Tek amacımız, onun sadece
futbolu düşünmesine yardımcı olmak. Onun sakinliğini bozmaya çalışacak hiçbir şeyin yaşanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Suarez ile sürekli iletişim halinde olduklarını belirten Tabarez, "Bunları konuşmak için belki doğru zaman değil ama geçmişte bazı tatsız şeyler yaşandı. En azından bunların tekrar etmemesini umut ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Luis Suarez, Brezilya’da 2014’te düzenlenen FIFA Dünya Kupası’nda İtalyan oyuncu Giorgio Chiellini’yi ısırdığı gerekçesiyle 9 resmi milli maç ve 4 ay futboldan men cezası almıştı. Uruguay Milli Takımı’nda 44 kez fileleri havalandırarak tarihinin en golcü ismi konumundaki 29 yaşındaki futbolcu, cezalı olduğu süreçte milli takımının toplamda 16 maçını kaçırmıştı. Bu sezon Barcelona’da iyi bir form grafiği yakalayan Suarez, çıktığı 43 maçta 43 gol ve 22 asistlik bir performans sergiledi.

AA

Haberin Devamı