Spor Suarez yılın futbolcusu seçildi

Suarez yılın futbolcusu seçildi

Paylaş
Suarez yılın futbolcusu seçildi

İngiltere Premier Lig'de çok iyi bir sezon geçiren Luis Suarez, Profesyonel Futbolcular Birliği tarafından yılın futbolcusu seçildi.

Liverpool’da bu sezon 30 gol atan ve Premier Lig kurulduğundan bu yana bir sezonda Liverpool’da en fazla gol atan futbolcu olarak tarihe geçen Suarez, Profesyonel Futbolcular Birliği tarafından yılın futbolcusu ödülüne layık görüldü. Oylamada, Chelsea’nin Belçikalı yıldızı Eden Hazard da "yılın genç futbolcusu" kategorisinde en fazla oyu almayı başardı.

2011-2012 sezonunun devre arasında 22,8 milyon sterline Hollanda’nın Ajax takımından Liverpool’a transfer olan Uruguaylı futbolcu, Manchester Unitedlı Evra’yı ırkçı ifadeler kullandığı gerekçesiyle 8, Chelseali Ivanovic’in kolunu ısırdığı için de 10 maç ceza alarak İngiltere’de sıkıntılı günler geçirdi. 27 yaşındaki futbolcu, bu sezon attığı goller ve yaptığı asistlerle Liverpool’un zirve mücadelesine çok önemli katkıda bulundu.

Son 6 sezonda yılın futbolcusu ödülünü Tottenham’dan Gareth Bale (2 kez), Arsenal’dan Robin van Persie, Manchester United’dan Wayne Rooney, Ryan Giggs ve Cristiano Ronaldo kazanmıştı.

Birlik tarafından seçilen yılın takımında şampiyonluk mücadelesi veren Liverpool ve Chelsea’den 3, Manchester City’den 2 futbolcu yer alırken, son şampiyon Manchester United’dan hiçbir futbolcunun yer almaması dikkat çekti.
Yılın takımında şu futbolcular yer alıyor:

Petr Cech (Chelsea), Luke Shaw (Southampton), Vincent Kompany (Manchester City), Gary Cahill (Chelsea), Seamus Coleman (Everton), Eden Hazard (Chelsea), Yaya Toure (Manchester City), Steven Gerrard (Liverpool), Adam Lallana (Southampton), Luis Suarez (Liverpool), Daniel Sturridge (Liverpool).

AA

Haberin Devamı