Ekonomi Suçu paylaşma zamanı

Suçu paylaşma zamanı

Paylaş
Suçu paylaşma zamanı

Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk, konuşmacı olduğu panelde, bankacılara yüklenen Amerika Başkanı Obama, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ve İngiltere Başbakanı Brown'a isim vermeden seslendi

ŞAHENK PANELE KATILDI

İsviçre’nin Davos kasabasında yapılan Dünya Ekonomik Forumu’nda katılımcılar dün, ‘Liderlikte Güvenin Tesisi’ panelinde, Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk’i dinledi. Şahenk, krizin ardından bankalara yüklenen Amerika, Fransa ve İngiltere liderlerine isim vermeden seslenerek, “Bankacılar da pek çok hata yaptı ama artık bütün suçu, bütün utancı paylaşmanın zamanı geldi” dedi.

ÜÇ LİDER BANKALARA KIZGIN

Amerika Başkanı Barack Obama, bankaların riskli işlemlerini ve büyüklüklerini sınırlamak için bir plan hazırladı. İngiltere’de Gordon Brown hükümeti bankacıların aşırı risk almasına kârdan prim almalarının neden olduğunu belirterek bu primleri sınırlamak istedi. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ise dün bir kez daha “Bankacılık sistemine çok daha katı düzenlemeler getirmek şart” dedi.

İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM GEREKLİ

Davos’taki birçok işadamı, iki gündür, üç liderin bu açıklamalarına karşı çıkan demeçler veriyordu. Şahenk, her iki tarafa da ‘suçu paylaşma’ çağrısında bulunarak şöyle konuştu: “İşsizliğe çözüm bulmamız gerekiyor. Krizi müşterisiz halledemeyiz. Reel ekonomiye odaklanmamız gerekiyor. Dünyada ne olup, ne bitiyor, ona odaklanmamız gerekiyor. Artık suçlamayı bırakıp sistemi yeniden inşa etmeliyiz.”

ŞEFFAFLIK VE GÜVEN VURGUSU

Ferit Şahenk, ülkeler arasındaki güvenin azalmaya başladığına da dikkat çekti. Yeni sistemde olması gerekenleri de anlatan Ferit Şahenk, “Medyaya karşı, çalışanlarımıza karşı şeffaf olması gerekiyor. Kendi değerlerimizi hatırlamamız gerekiyor. Ben 35 bin insanla çalışıyorum. Bu insanlardaki güven çok önemli. Günün sonunda başınızı yastığa koyduğunuzda rahat uyuyabilmelisiniz. Ekonomi güvensiz işlemez” diye konuştu.

2

Haberin Devamı