Yaşam Sulama kanalına düşen domuz kurtarmak isteyenleri perişan etti

Sulama kanalına düşen domuz kurtarmak isteyenleri perişan etti

Paylaş
Sulama kanalına düşen domuz kurtarmak isteyenleri perişan etti

Çanakkale Lapseki'deki bir sulama kanalına düşen domuz, görevlileri 4 saat boyunca peşinden koşturdu. Barikatlardan atlayan, kement ve ağlardan kurtulan domuzu yakalamak mümkün olmadı

Çanakkale Lapseki'de Devlet Su İşlerini’nin (DSİ) sulama kanalına bir domuzun düştüğünü gören vatandaşlar durumu görevlilere bildirdi. Bunun üzerine Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü bölgeye 6 kişilik ekip sevk etti.


DEVİRİP KAÇTI


Görevliler üreme döneminde olması nedeniyle avlanma yasağı olan domuzu yakalayarak doğaya salmak için tuzaklar kurdu. Boş olan sulama kanalına giren görevliler, sağa solan koşturan domuzu engellemek için barikat kurdu. Ancak domuz bu barikatı aşmayı başardı. Ardından bir başka görevli, domuzu ağla yakalamaya çalıştı. Ağa giren domuz, görevliyi devirerek yine kaçtı.


YAKALAMAK İSTERKEN KOLU KIRILDI


Pes etmeyen görevliler, bu kez hem barikat hem ağ hem de kementleri aynı anda kullanmaya çalıştı. Ancak domuz bazen barikatın üzerinden atlayarak bazen de hızını kullanarak her seferinde bu engelleri de aştı. Yaşanan mücadele esnasında bir kişinin de kolu kırıldı.


PES ETTİLER


Yaklaşık 4 saat süren mücadelenin galibi domuz oldu. Kanal içerisindeki su borusuna giren domuzu dışarı çıkaramayan görevliler pes etti. Hızlı domuz, girdiği kanalın içerisinde kaldı.

Haberin Devamı