Siyaset Süleyman Soylu'dan Hakkari'den flaş mesajlar
Paylaş
Süleyman Soylu'dan Hakkari'den flaş mesajlar

Hakkari'de çeşitli incelemeler ve ziyaretlerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha sonra kameraların karşısına geçti ve terörle ilgili dikkat çeken şu mesajları verdi:

"Ne hükümet olarak bizlerin ne de vatandaşlarımızın tahammülü kalmamıştır. Batı'da ne konuşuyorsak Doğu'da da aynısını konuşacağız. Canımızı yakanların canını yakacağız. Bu mücadelemizin en büyük gücü aziz milletimizdir.

Yılda 1.5 milyar dolar uyuşturucu geliri için zehirlenen gencecik bedenler de bunlardan mağdurdur. PKK, yaklaşık 40 yıldır kuruluş amaçlarını gerçekleştiremeyen örgüt bugün tükeniş aşamasındadırç Uyuşturucu ticaretinde büyük darbe yemiş ve tarihinin en düşük katılımlarını yaşamaktadır.

TEÖR ÖRGÜTÜ BU KARANLIK GİRDAPTAN ÇIKAMAYACAKTIR


Ne destek aldıkları Ortadoğu'daki karışıklık, ne de uluslararası karanlık ilişkiler bu karanlık girdaptan çıkmalarını sağlayamayacaktır.

Bu bir top yekün mücadeledir. Bulunduğunuz yerdeki PKK sempatizanlarını polise ve jandarmaya ihbar edin. Köşeye sıkışmış bu irinden ülkemizi mutlaka kurtaracağız. Yaşları 70'i aşmış, zihinleri bulanmış ölüm makinalerine bu yaptıklarının hesabını mutlaka soracağız.

Özlellikle geçitiğimiz günlerde korucularımızın moral ve motivasyonlarımızı arttırmak için önemli adımlar attık. Statü açısından bir çok önemli adım ortaya koyduk. Silah harçlarının alınmaması ve 5 bin korucu kadrosu almanın yanı sıra ek tazminat haklarını da sağladık. Hedefimiz korucu yaş ortalamasını 32'ye düşürmektir. Yaklaşık 20 bin yeni korucumuzun da bu büyük mücadele içinde olacağını düşünüyoruz. Terörü bitireceğiz. Birisi güvenlik güçlerimizin silahlı mücadeledir. Diğeri ise milletimizle birlikte vereceğimiz mücadeledir.

BÖLGEDE EN ÖNEMLİ TALEP...


Şimdi Hakkari ve Yüksekova caddelerinde dolaşıp taleplerini dinledik. En önemli talep işti. İstihdam alanlarını açıyoruz ancak bölgenin başına musallat olan terör örgütü yüzünden bu cazibeli sürece katılanlar oluyor ama katılmak isteyip de katılamayanlar oluyor. Bugün geldik, birçok karakollarımızı ziyaret ettik. Polislerimizi ziyaret ettik. Bir şey daha için mücadele ediyorlar; yarına umutla bakan gençlerimizin geleceği için büyük büyük bir mücadele yürütüyorlar.

Hakkarili tüm doslarımıza Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın selamlarını iletmek istiyorum. Bizi birbirimizden ayırmaya çalışanlara karşı en güzel cevabı kenetlenerek ortaya koyuyoruz. Canımızın yandığını söylemek istiyorum o şehitlerimizin emaneti olan görev şuurundan sapmadığımızı ifade etmek isterim.

Yazdıklarınızı okuyoruz, kimlere sipariş mektup verdiğinizi de biliyoruz. Bu millet isimsiz kahramanları hergün dualarında cenabı Allah'la buluşturmak için yalvarıyor.

Bu ülke hayatın her alanında bütün dünyaya örnek olacak adımları atacak, benim güzel memleketimin şehirlerinde her şeyin mutluluğa dönüştüğü, bölgesindeki coğrafyalara umut veren bir hale dönüşecektir."

Haberin Devamı