Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi atık yağlardan biyoyakıt elde edecek

Süleymanpaşa Belediyesi atık yağlardan biyoyakıt elde edecek

Paylaş
Süleymanpaşa Belediyesi atık yağlardan biyoyakıt elde edecek

Süleymanpaşa Belediyesi atık yağlardan biyoyakıt elde edecek

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Süleymanpaşa Belediyesi bitkisel atık yağların biyoyakıta dönüştürülmesi için proje hazırladı.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, her gün 1000 kişiye hizmet veren Aşevinden çıkan ve gıda işletmeleri ile evlerden toplanan atık bitkisel yağların biyodizel yakıta dönüştürülerek hem ekonomiye geri kazandırılması hem de atık yağların çevreye zarar vermesinin önüne geçilmesi amacıyla ihale açıldı. İhale ile, toplanan atık bitkisel yağlar geri kazanılmış olacak.

Öte yandan, Süleymanpaşa Belediyesinin 2020 yılı içinde ilçe genelinde toplam 4 ton bitkisel atık yağı geri dönüşüme kazandırdığı, bu atık yağların 3,4 ton biyodizel yakıta dönüştürüldüğü ve bu sayede atık yağlardan kaynaklanan su ve çevre kirliliğinin önüne geçtiği belirtildi.

VATANDAŞLARA ATIK YAĞLARI BİRİKTİRME ÇAĞRISI

Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bitkisel atık yağların en çok evlerde ve lokanta, restoran ve hızlı yemek işletmeleri gibi yerlerde üretildiği, bu noktalardaki atık yağların daha fazla geri dönüşüme dAhil edilmesi ile çevre temizliğine yapılacak katkının çok daha büyük olacağı vurgulanarak, vatandaşlara ve işletmelere atık yağları biriktirmeleri çağrısında bulunuldu. Açıklamada, "Vatandaşlarımız evlerindeki atık kızartmalık yağlarını soğuduktan sonra bir pet şişenin içine doldurup muhtarlıklara, belediye hizmet binalarına teslim edebilirler. Ayrıca 0 282 259 59 59 Süleymanpaşa Belediyesi Çağrı Merkezi'ni arayarak işletmelerinde, oturdukları site ya da apartmanlarda bitkisel atık yağların toplanması için yağ varili talebinde bulunabilirler" DENİLDİ.

Yeşil Enerji olarak kabul edilen ve fosil yakıtlara çevreci bir alternatif oluşturan biyodizelin fosil yakıtlara göre çevreyi yüzde 75 daha az kirlettiği ifade edilirken, aynı zamanda atık bitkisel yağları geri dönüştürmenin en iyi yolu olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı