Süleymanpaşa Süleymanpaşa Belediyesi, Hıdırellez geleneğini yaşatıyor

Süleymanpaşa Belediyesi, Hıdırellez geleneğini yaşatıyor

Paylaş
Süleymanpaşa Belediyesi, Hıdırellez geleneğini yaşatıyor

Süleymanpaşa Belediyesi, Hıdırellez geleneğini yaşatıyor

SÜLEYMANPAŞA,(Tekirdağ)(DHA)-TEKİRDAĞ'ın Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri baharın müjdecisi olan, Hıdırellez kutlamaları kapsamında, Rumeli İskelesi'nde dev dilek küpüne atılan dilekleri geleneğin yaşatılması için toprağa gömdü.

Süleymanpaşa Belediyesi Hıdırellez kutlamaları nedeniyle geçtiğimiz yıl, Rumeli İskelesi'ne koyduğu çömlekten yapılmış dev dilek küpü içi vatandaşın dileklerini yazdığı kağıtları atmasıyla doldu. İçi dolan dev küp belediye ekiplerince Hıdırellez kutlamalamaları kapsamında açılarak içinden çıkarılan dikeler, gül ağacının köklerine gömerek geleneği yaşattılar.

Hıdırellez gününün baharın müjdeleyicisi olduğunu ifade eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, "Biliyoruz ki duaların kabulü, dileklerimizin yerine gelmesi Cenab-ı Hak katında “Ol” denilmesine bağlıdır. Buradaki amacımız geleneklerimizin yaşatılması. Sıcak ve bereketli günlerin habercisi olan bu günde, koronavirüs illetinden kurtulduğumuz ve eskisi gibi bir arada olup birbirimizi kucaklayacağımız günlerin bir an önce gelmesini temenni ediyorum. Rabbim, hakkımızda hayırlı olan tüm dua ve dileklerimizi tez zamanında izzet-i dergahında kabul ve makbul eylesin" dedi

Haberin Devamı