Harmancık Sultan 2. Abdülhamithad’ın Harmancık’a gönderdiği sancak çerçevelendi

Sultan 2. Abdülhamithad’ın Harmancık’a gönderdiği sancak çerçevelendi

Paylaş
Sultan 2. Abdülhamithad’ın Harmancık’a gönderdiği sancak çerçevelendi

Sultan 2. Abdülhamithad’ın Harmancık’a gönderdiği sancak çerçevelendi

Aydın AKALIN/HARMANCIK/(Bursa)(DHA)- BURSA’nın Harmancık ilçesine orduya verdiği destek nedeniyle Sultan 2. Abdülhamid Han tarafından gönderilen sancak, tutulduğu depodan çıkarılıp temizlendikten sonra çerçevelenerek Kaymakam Yasin Şahin’in makamında oluşturulan köşeye asıldı.

Harmancık kaymakamı Yasin Şahin, Osmanlı 1881 Sultan II Abdülhamid Han döneminde Harmancık a verilen sancağı yeniden gün yüzüne çıkardı. Kaymakam Yasin Şahin, Sultan 2. Abdülhamid Han’ın 1881 yılında Osmanlı’nın artan dış borçlarının ödenmesi için kurulan 1881 de Düyün-ı Umumiye Teşkilatı’na ve Osmanlı ordusunun iaşesinin karşılanabilmesi için kendi şahsi serveti ile Harmancık halkından toplanan yardımları ulaştırılan Hacı Veyiszade Mustafa Nuri Efendi’ye bir berat ve paşalık unvanı, Harmancık halkına da “şükran nişanesi” olarak bir sancak gönderdiğini belirtti.

ÇERÇEVELENİP ASILDI

Harmancık merkezindeki Hacı Osman camiinin mimberine konulan sancağın, caminin 1991 yılında yıkılmasının ardından yapılan yeni caminin deposuna kaldırıldığını ifade eden Kaymakam Şahin, Harmancıklı tarihçi Ömer Faruk Dincel tarafından depoda yıpranmış halde bulunan sancağın bulunduğu yerden alınarak dönemin kaymakamı Muammer Balcı’ya teslim edilerek korunmasının sağlandığını aktardı. Sancağı çerçeveleyip odasında oluşturduğu köşeye astığını dile getiren Şahin, “Bu sancak, ilçemizin gurur verici tarihidir. Bu sancağı kaymakamlık makam odasına gururla astım. Ziyaretimize gelen herkes öne sancağı görüyor” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı