Gündem Sultanahmet Adliyesi'ne veda!

Sultanahmet Adliyesi'ne veda!

Paylaş
Sultanahmet Adliyesi'ne veda!

Sultanahmet'te bulunan İstanbul Adliyesi bugün kapılarını kapattı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, adliyenin diğer sakinleriyle beraber binaya asılan "Elveda" yazılı afişin önünde hatıra fotoğrafları çektirdi.

1955 yılından bu yana Sultanahmet'te hizmet veren adliye binasına çalışanlar bugün son kez veda etmek için geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, adliyenin diğer sakinleriyle beraber binaya asılan "Elveda" yazılı afişin önünde hatıra fotoğrafları çektirdi.

Çolakkadı, adliye binasının yaklaşık 60 yıldır hizmet verdiğini aktararak, birçok meslektaşının burada staj yaptığını, çalıştığını ve emekli olduğu belirtti. Binada çok hatıraları olduğunu söyleyen Çolakkadı, "Ben de 1993-1996 yıllarında burada savcı olarak çalışmıştım. 17 yıl öncesinde benim de hatıralarım oldu. Bugün son defa burada fotoğraf çektirip hep birlikte ayrılmayı planladık. Bu hüzünlü bir şey. Kültür şehri İstanbul'un Sultanahmet Meydanı ve çevresini bırakmak istemezdik. Ancak Çağlayan'daki yeni adliye binamızın çalışma şartları çok iyi ve rahat. Dolayısıyla bu yeni binamızda daha iyi şartlarda çalışacağız. Ama yıllardır hizmet veren bu tarihi adliyeyi de unutmayacağız. Yeni adliyemizin bizlere hayırlı olmasını diliyorum. Herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

'BİNANIN ANAHTARLARI BİZDE'

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Çolakkadı, adliyedeki arşivle ilgili nasıl bir çalışma yapılacağının sorulaması üzerine, "Bu arşivleri taşıyacağız tabii. Ancak arşiv yönetmenliğine göre ayıklanıp imha edilmesi gerekenler varsa bu yapılacak. Mahkeme dosyaları da ilelebet kalıyor. Sonuçta arşivlerimizi yeni adliyemize taşıyacağız" dedi. Çolakkadı, adliye binasının bundan sonraki süreçte nasıl kullanılacağına ilişkin bir soruya da, "Bu binanın anahtarları şu an bizde, kimseye vermeyiz. Ancak ne olarak kullanılacağına karar verilmiş değil. Büyükşehir Belediyesinin kent müzesi yapma düşüncesi var. Tabii bina incelenecek, bunlar daha sonra düşünülecek şeyler" diye yanıt verdi. İstanbul Adalet Sarayı Komisyon Başkanı Sabri Bayındır da, Sultanahmet'teki İstanbul Adalet Sarayı'nda uzun süre çalışmadığını ancak 7 aydır burada çalışmanın onurunu yaşadığını kaydederek, adliye binasına veda etmenin hüzünlü olduğunu dile getirdi. Adliye çalışanları daha sonra Çağlayan'daki adliye binasına gitti.

Haberin Devamı

Dilhun GENÇDAL - İSTANBUL - DHA