Gündem Sultanahmet saldırganı Coulibaly'nin sevgilisi mi?

Sultanahmet saldırganı Coulibaly'nin sevgilisi mi?

Paylaş
Sultanahmet saldırganı Coulibaly'nin sevgilisi mi?

Geçtiğimiz hafta İstanbul Sultanahmet'te canlı bomba eylemi gerçekleştiren kadın teröristin Fransa'da bir markette ölü ele geçirilen Amedy Coulibaly'nin sevgilisi Hayat Boumedienne olduğu öne sürüldü

POSTA.COM.TR / ÖZEL Yaşar CAN

Haberin Devamı

İstanbul Sultanahmet'te bir polisin şehit olduğu canlı bomba saldırısını, Fransa'da Yahudi marketinde rehine eylemi yapan ve operasyonla öldürülen Amedy Coulibaly'nin sevgilisi Hayat Boumedienne'nin gerçekleştirdiği iddia edildi. Bu iddianın sahibi ise İsrail'de Twitter üzerinden haber paylaşımları yapan İsraels Alerts isimli bir hesap. Özellikle Twitter'da gündeme ilişkin flaş gelişmeleri takipçileriyle paylaşan kullanıcı iki fotoğraf yayınladı. Bunlardan birisi İstanbul Sultanahmet'te intihar saldırısı düzenleyen kadın bir diğeri de tüm dünyanın aradığı Hayat Boumedienne. İki fotoğraf arasındaki benzerlik dikkat çekiyor.

Paylaşılan twitter mesajında ise şu ifade yer alıyor: 'Kaynaklar tarafından doğrulanmayan bilgilere göre İstanbul'da canlı bomba saldırısı yapan kadın Paris'teki market saldırganının kız arkadaşı.'

Haberin Devamı

SULTANAHMET SALDIRGANIN KİMLİĞİYLE İLGİLİ KAFA KARIŞIKLIĞI

6 Ocak'ta Sultanahmet'te turizm karakolunda bir patlama meydana geldi. Olayda Kenan Kumaş isimli polis memuru şehit oldu. . Önce patlamanın bir intihar saldırısı olduğu açıklandı. Kadın canlı bombacının DHKP/C üyesi Elif Sultan Kalesen olduğu gündeme geldi. Ardından örgüt de saldırıyı Elif Sultan Kalsen'in yaptığını açıkladı. Gerçek, Kalsen'in ailesinin Adli Tıp'a gidip cesedi teşhis etmesiyle ortaya çıktı. Elif Sultan Kalsen'in annesi, cesedin kızına ait olmadığını söyledi. Ardından örgüt eylem çağrılarını geri çekip kısa bir süre sonra 'teknik bir arıza nedeniyle eylemi biz üstlendik. Özür diliyoruz' açıklaması yaptı.

CANLI BOMBANIN İSMİ SÜREKLİ DEĞİŞTİ

Bir süre sonra haber ajansları canlı bombanın adını önce 'Riana Ramazov' daha sonra da 'Diana Ramazov' olduğunu duyurdu. Emniyet kaynakları da bu ismi doğruladı. Canlı bombanın Rusya vatandaşı olduğu ve Dağıstan doğumlu olduğu bilgisine ulaşıldı. Ancak daha sonra bu isim de düzeltildi. Ölen kadın teröristin soyadının ‘Ramazov’ değil, ‘Ramazanova’ olduğu açıklandı. İstihbarat kaynakları Diana Ramazanova’nın ve kocası Ebu Edlbiyev’in 2013 Haziran ayında Türkiye’ye giriş yaptıkları ve bir ay sonra da Suriye’ye geçtikleri bilgisine ulaştı.

Haberin Devamı

ÇEÇENİSTAN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Rus Kavkazski Uzel haber ajansına konuşan Çeçenistan İçişleri Bakanlığı kaynakları, Diana Ramazanova adlı kimseye pasaport vermediklerini söyledi. Türkiye'de ve dünyada bugüne kadar yaşanan bombalı saldırı olayları sonrası zanlıların kimlikleri ve örgüt bağlantıları çoğu zaman kısa bir süre sonra ortaya çıkarken emniyetin 'Diana Ramazanova' olarak duyurduğu canlı bombayla ilgili ne bir fotoğraf ne de net bir örgüt bağı ortaya konuldu.

GÜVENLİK HABERLERİYLE İLGİLİ MESAJLAR PAYLAŞAN HESAP

Canlı bombanın kimliğiyle ilgili şüpheler artmaya devam ederken güvenlik haberleriyle ilgili attığı Tweet'lerle adından söz ettiren İsrail merkezli İsraels Alerts isimli hesap çok konuşulacak bir iddiayı bugün ortaya attı. İddiaya göre Sultanahmet'te bir polisin şehit olduğu canlı bomba saldırısını, Fransa'da Yahudi marketinde rehine eylemi yapan ve operasyonla öldürülen Amedy Coulibaly'nin sevgilisi Hayat Boumedienne gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

FRANSIZ COULİBALY'NİN SEVGİLİSİ SALDIRI HAFTASI İSTANBUL'DA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'da 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıların zanlılarından Hayat Boumeddiene'in, olaydan önce Türkiye üzerinden Suriye'ye geçtiği iddialarını doğruladı. Çavuşoğlu, "2 Ocak'ta Madrid üzerinden Türkiye'ye gelmiş. Havaalanında görüntüleri var. Daha sonra beraberinde başka bir insanla Kadıköy'de bir otelde kalmış. Sonra 8 Ocak'ta da Suriye'ye geçmiş. O da telefon kayıtlarından belli oluyor" açıklamasını yaptı. Sultanahmet saldırısı 6 Ocak'ta meydan gelmişti.

Hayat Boumedienne'nin Türkiye'ye girişi havalimanının güvenlik kameralarıyla böyle görüntülendi

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer25748","25748","201501","25748--2147483648.jpg","1", "0","İşte Fransa'nın aradığı kadının Türkiye'ye giriş anı");

Saldırganın cebinde patlamamış iki el bombası ve çantasında 2 telefon ele geçirilmişti. Bu durum da kadın canlı bombanın iz bırakmamak için saldırı gününe kadar bir çok telefon kullandığı ihtimalini akıllara getiriyor. Emniyet’in takibe aldığı telefonlardan birinin kadının Türkiye’deki yardakçılarından biri tarafından kullanılmış olabileceği ve Suriye’ye geçen kişinin de Ramazanova değil, bu yardakçı olabileceği öne sürülüyor.

Haberin Devamı