Gündem Sultanahmet saldırısında 1 tutuklama daha

Sultanahmet saldırısında 1 tutuklama daha

Paylaş
Sultanahmet saldırısında 1 tutuklama daha

Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin Ankara'da gözaltına alınan Suriye uyruklu zanlı, çıkarıldığı mahkemece “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “tasarlayarak öldürmek” suçlarından tutuklandı

Sultanahmet Meydanı’nda geçtiğimiz hafta canlı bomba tarafından gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili başlatılan soruşturmada 4 gün önce Ankara’da gözaltına alınan Suriye uyruklu Ö.R. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi.

Haberin Devamı

Saldırıya ilişkin soruşturmayı yürüten savcı Abdullah Yurtsever, şüpheli Ö.R.’yi ifadesini aldıktan sonra tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti. İstanbul 5’inci Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulanan Ö.R. “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “ tasarlayarak öldürmek” suçlarından tutuklandı.

13 KİŞİ TUTUKLANDI

Saldırının ardından yapılan operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheli geçtiğimiz Pazar günü adliyeye getirilmiş, savcılık şüphelilerin tamamını tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etmişti. Mahkeme, 16 şüpheliden 10’unun “Silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “Tasarlayarak öldürmek” suçlarından ayrı ayrı tutuklanmalarına karar vermişti. Kararda, şüphelilerin canlı bomba eylemini gerçekleştiren Nabıl Fadlı ile olan ilişkileri ve irtibatlarının henüz tamamen ortaya çıkarılamamış olduğunu belirtilmişti. Geçtiğimiz günlerde ise saldırıya ilişkin gözaltına alınan Suriye uyruklu şüpheliler Muhannad H. ve Ayad D. de aynı suçlardan tutuklanmıştı. Böylece, soruşturma kapsamında tutuklu şüpheli sayısı 13’e yükseldi.

Haberin Devamı