Türkiye (Son Dakika) Sultangazi'de bir apartmana 'Gebereceksin' yazılmıştı! Valilik'ten açıklama geldi

Sultangazi'de bir apartmana 'Gebereceksin' yazılmıştı! Valilik'ten açıklama geldi

Paylaş
Sultangazi'de bir apartmana 'Gebereceksin' yazılmıştı! Valilik'ten açıklama geldi

İstanbul Sultangazi'de bir apartmanın merdiven boşluğuna kalemle "(X) işareti ve gebereceksin" yazılmasıyla ilgili İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yazıyı yazan şüphelinin söz konusu apartmanda ikamet eden İ.G. adlı kadın olduğu tespit edilmiş ve gözaltına alınmıştır" denildi. İzmir Gaziemir'de ise Alevi bir ailenin evinin duvarına "Defol Alevi" yazılarak çarpı işareti konulması tepki çekmişti.

İstanbul Sultangazi'de bir apartmanın merdiven boşluğuna kalemle "(X) işareti ve gebereceksin" yazılmasıyla ilgili aynı apartmanda yaşayan bir kadın gözaltına alındı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Sultangazi ilçemizdeki bir apartmanın merdiven boşluğuna kalemle '(X) işareti ve gebereceksin' yazılmasıyla ilgili olarak ilçe emniyet müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda; yazıyı yazan şüphelinin söz konusu apartmanda ikamet eden İ.G. adlı kadın olduğu tespit edilmiş ve gözaltına alınmıştır" denildi.

Haberin Devamı

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, dün Sultangazi ilçesindeki bir apartmanın merdiven boşluğuna kalemle "(X) işareti ve gebereceksin" yazılmasıyla ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü çalışma başlattı.

Gözaltına alındı

Yazıyı yazan şüphelinin söz konusu apartmanda ikamet eden İ.G. adlı kadın olduğu tespit edilirken, kadın gözaltına alındı. Şüphelinin ifadesinde; "Konunun apartmandaki 'çöp ve aidat' husumetinden kaynaklandığını, bir anlık öfkeyle komşusunu 'korkutmak için' yazdığını ve yine kendisinin sildiğini, yazdıklarının herhangi bir mezhepsel ayrılık veya başka bir maksat taşımadığını ve yaşananlardan pişmanlık duyduğunu" beyan ettiği bildirildi.

İzmir'de alevi bir ailenin evi işaretlenmişti

İzmir’in Gaziemir ilçesinde Alevi vatandaşların oturduğu Yeşil Mahallesi’nde bir evin duvarına kırmızı boyayla ‘X’ işareti yapılıp “Defol Alevi” yazılmıştı. Tepki çeken sözlerle ilgili ilk kez konuşan Erdoğan, “Bu kapılara bu işaretleri koyanların üzerinde tüm güvenlik teşkilatlarımız çalışmaktadır. Bunlar yakalandığı zaman da hesabı sorulacaktır.” demişti. İçişleri Bakanı Soylu ise "O eve yapılan işareti, kendi evime yapılmış işaret olarak görüyorum. Adaletin önüne o kişi çıkacak ve bunun bedelini ödeyecek" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı