Spor Sultanlar "Umut" veriyor

Sultanlar "Umut" veriyor

Paylaş
Sultanlar "Umut" veriyor

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Avrupa Şampiyonası'nda A Milli Takım'ın üçüncülüğünü, ''Bu sonuç bizim takımın artık belli şeyleri yakaladığını gösteriyor, O bakımdan da yarınlara yönelik olarak umut veriyor'' diyerek değerlendirdi

Başkan Karabıyık, maçın ardından yaptığı açıklamada, dün yarı finalde oynadıkları zorlu Sırbistan maçında yaşadıkları korkuyu, bu maçta da yaşadıklarını belirterek, ''Çok şükür olmadı. Takımı çok tebrik ederim'' dedi.

Başkan Karabıyık, kazandıkları başarının önemini şöyle açıkladı:

''Düşünebiliyor musunuz? Dün hem fizyolojik hem de psikolojik açıdan tam bir yıkım geçirdiler. O yaşananlardan sonra bugün İtalya gibi bir dünya deviyle yine 5 setlik bir maç oynayıp, tie-break setinde dipdiri kalıp, seti açık ara almak... Bu, bizim takımın artık belli şeyleri yakaladığını gösteriyor. O bakımdan da yarınlara yönelik olarak umut veriyor.''

Avrupa Şampiyonası'nda final oynayamadıklarını, ancak üçüncü olduklarına değinen Erol Ünal Karabıyık, ''Şimdi Dünya Kupası yolunu zorlamamız gerekiyor. Kızlar kendi görevlerini yaptılar. Sıra bende. Burada final oynasak gidecektik. Wild Card alma görevi artık bana düşüyor. Bunu alıp dünya kupasına gitmemiz bana düşüyor'' ifadesini kullandı.

Avrupa üçüncüsü A Milli Takım'ın, madalya töreninden sonra gece geç saatlerde yurda döneceği ve yarın 13.00'te Burhan Felek Volley Hotel'de düzenlenecek kahvaltıya katılacağı bildirildi.

"Bu madalya Türk voleybolu için çok önemli"


Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'ndaki üçüncülük-dördüncülük maçında, İtalya'yı 3-2 yenerek bronz madalyaya uzanan A Milli Bayan Takımı'nda antrenör Marco Aurelio Motta, kazanılan madalyanın Türk voleybolu açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Brezilyalı çalıştırıcı, Avrupa üçüncüsü oldukları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Türk voleybolunun 2003'te Ankara'da kazandığı gümüş madalyadan sonra bugünkü başarıyı, ''Bu madalya, Türk voleybolu için çok önemli'' şeklinde değerlendirdi.

Motta, Fenerbahçe ve Vakıfbank Türk Telekom'un kulüpler bazında uluslararası arenadaki başarılarının yanı sıra Genç Milli Takım'ın Avrupa ve Dünya şampiyonluklarını elde ettiğini hatırlatarak, Türk voleybolunun gelişmekte olduğunu ifade etti.

Maç içinde iyi ve kötü anlar yaşandığını, ancak dün Sırbistan ile yapılan zorlu yarı final mücadelesinden sonra, son Avrupa Şampiyonu'nu yenerek, Avrupa üçüncüsü olmalarının kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

Takım kaptanı Esra Gümüş de bugünün doğum günü olduğunu ifade ederek, bronz madalyanın kendisi için çok güzel bir hediye olduğunu söyledi.

İtalya Milli Takımı Antrenörü Massimo Barbolini de, Türkiye'yi tebrik ederek sözlerine başlarken, kendi takımlarının iyi oynamadığını, mücadele ettiğini, ancak bunun yeterli olmadığını kaydetti. Türkiye'nin iyi defans yaptığını belirten Barbolini, Ay-yıldızlıların maçı kazanmayı hak ettiğini söyledi.

İtalya Milli Takım Kaptanı Eleonora Lo Bianco ise bronz madalyayı almak istediklerini, ancak bunun için gerekli arzularının olmadığını bildirdi. Lo Bianco, Türkiye'yi tebrik etti.

Haberin Devamı