Gündem 'Suni vajina' yapıldı

'Suni vajina' yapıldı

Paylaş
'Suni vajina' yapıldı

Şanlıurfa'da, doğuştan vajinası bulunmayan 26 yaşındaki Z.A.'ya Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde mikrocerrahi yöntemiyle suni vajina ameliyatı yapıldı

3 saat süren operasyon sonucu vajinaya sahip olan Z.A. sağlık durumu iyi olduğu öğrenildi. Harran İlçesinde yaşayan 26 yaşındaki Z.A., adlı genç kızı, 6 ay önce evlendiği kocası tarafından ilk gece cinsel ilişkiye giremediği gerekçesiyle boşanarak ayrıldı.

Haberin Devamı

Vajinası olmadığı için psikolojisi bozulan Z.A. gizlice Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’ne başvurdu. Burada doktorlar tarafından muayene edilen Z.A’nın doğuştan vajinasının ve rahminin olmadığını öğrendi. Ameliyat olmasına karar verildi.

Plastik Cerrahi Uzmanı Doktor Mustafa Sütçü, Operatör Doktor Hüseyin Görmüş, Alpay Yılmaz ile Başhekim Mehmet Demir’in birlikte gerçekleştirdiği operasyonla, genç kıza bacak kaslarından alınan dokularıyla mikrocerrahi yöntemle yapılan ameliyatla suni vajina oluşturuldu.

ÇOCUĞU OLMAYACAK

Türkiye’de ve Şanlıurfa’da ilk kez böyle başarılı bir ameliyatın yapıldığını söyleyen Plastik Cerrahi Uzmanı Doktor Mustafa Sütcü, “Doğuştan vajinası olmayan bu hastamız bize başvurarak tedavi olmak istediğini söyledi. Biz de evlenmiş ancak cinsel ilişkiye giremediği gerekçesiyle boşanan bu hastamız için Türkiye’de ender rastlanan bir ameliyatı yapmaya karar verdik. Hastamızın kendi dokularından oluşan bir vajen dokusunu önce oluşturduk. Daha sonra kendi dokularını kullanarak vajen derinliğini ve mesafesini korumaya çalıştık. Hastamızın bundan sonraki hayatında çocuğu olmasa da çok rahatlıkla cinsel ilişkiye girebilecek ve normal insanlar gibi cinsel bir hayatı olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Utandığı için 26 yıl boyunca doktora başvurmayan ve oldukça başarılı bir operasyon geçiren Z.A’nın. tamamen iyileşmesi için 3 aylık bir sürenin geçmesi gerektiği öğrenildi. Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimi Doktor Mehmet Demir, gazetecilere açıklamada bulunarak şöyle konuştu.

“Türkiye’de oldukça az rastlanan bu hastalık için hastanemizde bir ilk gerçekleşti. Bazı kadınlar bu durumdan utanmaları veya böyle bir ameliyat yapıldığı bilmemeleri nedeniyle bu hastalıklarını gizliyorlar. Artık bu tür hastalıklar oldukça başarılı bir şekilde hastanemizde yapılmaktadır” diye konuştu.

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA)