Spor Süper kupa aşkına

Süper kupa aşkına

Paylaş
Süper kupa aşkına

Süper Kupa Finali'nde cumartesi günü karşılaşacak olan Bursaspor ile Trabzonspor galibiyete kilitlendi

Turkcell Süper Lig’i zirvede tamamlayıp Türk futbolunda devrim yapan Bursaspor ile Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Trabzonspor’un kozlarını paylaşacağı Süper Kupa Finali için geri sayım başladı.

Haberin Devamı

7 Ağustos Cumartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak dev karşılaşma öncesi her iki cepheden de iddialı mesajlar geldi. Bordo-Mavili takımın teknik patronu Şenol Güneş, dev maç öncesi talebelerine güvendiğini vurgulayıp “O kupayı ismi Cumhurbaşkanlığı Kupası olduğu dönemde almıştık. Şimdi yeni ismiyle müzemizde tek eksik kupa, Süper Kupa. Onu da almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Destek istedi

Taraftarlardan takıma destek vermelerine isteyen Güneş, Süper Kupa Finali’nin kendileri açısından büyük önem taşıdığını belirterek şöyle devam etti: “Hazırlık maçlarında oyun anlayışımızı sahaya yansıtmaya çalıştık. Şimdi Süper Kupa Finali’nde bunda ne kadar başarılı olduğumuzu göreceğiz. Çünkü bu bir hazırlık maçı değil ve sezona kupayla girmek adına çok önemli bir başlangıç olacak.”

Haberin Devamı

Bu arada Şenol Güneş’in takımdan göndermeyi düşündüğü bazı isimleri kupa finali sonrası yönetime bildireceği öğrenildi. Tecrübeli teknik adamın yapılacak olan transfer sayısına göre, göndereceği isimleri şekillendirmesi bekleniyor.

Coşkumuz sürecek

Şampiyon Bursaspor’un kanat oyuncusu Ozan İpek ise resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, Trabzonspor maçının sezon öncesi ne durumda olduklarını görme açısından ciddi bir sınav olduğunu ifade ederek “Bu maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Çünkü Süper Kupa sadece bir maça bağlı. Çok güzel bir mücadele olacağını düşünüyorum. Trabzonspor maçında tek hedefimiz galibiyet ve kupayı kazanmak” dedi.

Şampiyon oldukları gece ve kupa töreninde Bursa’daki coşkunun gözünün önünden gitmediğinin altını çizen başarılı futbolcu şöyle konuştu: “Umarım taraftarımızla aynı coşkuyu tekrar yaşarız. O gün Olimpiyat Stadı’nda taraftarımızın yaratacağı inanılmaz atmosfer ve bize her zamanki verecekleri destek ile bu maçı kazanıp kupayı taraftarımıza hediye ederiz.” Serdar Aziz de “Trabzonspor’u yenerek Süper Kupa’yı alıp sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz” ifadesini kullandı.