Spor Süper Kupa'nın tarihi belli oldu

Süper Kupa'nın tarihi belli oldu

Paylaş
Süper Kupa'nın tarihi belli oldu

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Spor Toto Süper Lig şampiyonu ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu arasındaki Turkcell Süper Kupa ise 6 Ağustos 2017 Pazar günü oynanacak."

TFF'den yapılan açıklamada, TFF Yönetim Kurulunun profesyonel liglerde 2017-2018 sezonunun başlangıç tarihlerini belirlediği bildirildi.

Spor Toto Süper Lig ve TFF 1. Lig'in 11 Ağustos 2017 tarihinde, Spor Toto 2 ve 3. Lig'in ise 26-27 Ağustos 2017 tarihlerinde oynanacak müsabakalar ile başlayacağı kaydedildi.

Spor Toto Süper Lig şampiyonu ile Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan takım arasında yapılacak Turkcell Süper Kupa müsabakasının da 6 Ağustos 2017 Pazar günü oynanacağı aktarıldı.

Turkcell Süper Kupa müsabakasının nerede oynanacağı ve sezon planlamalarının tamamının gelecek haftalarda açıklanacağı vurgulandı.

SÜPER KUPA İHTİMALLERİ


Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçlarının 26-27 Nisan, rövanş maçlarının ise 16-17 Mayıs'ta oynanacağı belirtildi. Yarı finalde Fenerbahçe ile Medipol Başakşahir, Atiker Konyaspor ile ise Kasımpaşa mücadele edecek.

Yarı final maçlarında karşılaşacak bu 4 takımdan ikisi finalde karşılaşacak ve bir takım kupayı müzesine götürecek. Yani Süper Kupa karşılaşmasının taraflarından biri Fenerbahçe, Medipol Başakşahir, Atiker Konyaspor ve Kasımpaşa arasından bir takım olacak.

Süper Lig'de ise şampiyonluk yarışında Beşiktaş ve Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ya da Galatasaray'a göre daha avantajlı durumda. Süper Kupa'nın bir diğer takımı ise Süper Lig'i lider bitiren takım olacak...

İşte Süper Lig zirvesinde son durum:

1.BEŞİKTAŞ 61
2.BAŞAKŞEHİR 56
3.FENERBAHÇE 50
4.GALATASARAY 49


Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final maç programı şöyle:

1. MAÇLAR

26 Nisan Çarşamba
20.45 Medipol Başakşehir - Fenerbahçe

27 Nisan Perşembe
20.45 Kasımpaşa - Atiker Konyaspor

2. MAÇLAR

16 Mayıs Salı
20.45 Atiker Konyaspor - Kasımpaşa

17 Mayıs Çarşamba
20.45 Fenerbahçe - Medipol Başakşehir

Haberin Devamı