Spor Süper Lig'de 'şampiyonluk' maçı! Galatasaray sahasında Başakşehir'i ağırlıyor

Süper Lig'de 'şampiyonluk' maçı! Galatasaray sahasında Başakşehir'i ağırlıyor

Paylaş
Süper Lig'de 'şampiyonluk' maçı! Galatasaray sahasında Başakşehir'i ağırlıyor

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray bu akşam saat 19.00'da sahasında Medipol Başakşehir'i ağırlayacak. Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçla ilgili tüm gelişmeler ve muhtemel 11'ler haberimizde

Avrupa'nın önde gelen liglerinin aksine kıyasıya bir zirve yarışının devam ettiği Süper Lig'de kalan 6 haftanın en önemli maçlarından biri bu akşam Seyrantepe'de oynanacak. Aralarında 2 puan fark olan Galatasaray ile Medipol Başakşehir liderlik için Türk Telekom Stadı'nda kozlarını paylaşacaklar.


GALATASARAY - BAŞAKŞEHİR MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?


Kazananın büyük avantaj sağlayacağı karşılaşma, şampiyonluk mücadelesi veren diğer ekipler Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi de yakından ilgilendiriyor. Bu maçtan çıkacak sonuç, 4 takımın da ligdeki kaderine direkt etki edecek. Saat 19.00'da başlayacak ve beIN SPORTS 1'den canlı yayınlanacak kritik maçı Halil Umut Meler yönetecek.


GALATASARAY'IN GÜCÜ TARAFTARI


Geçen hafta deplasmanda düşme hattındaki Gençlerbirliği'ne yenilerek büyük yara alan Galatasaray, taraftarının desteğiyle kazanmayı hedefliyor. Son 3 maçını kazanan Başakşehir ise liderliği sarı-kırmızılı rakibine bırakmak istemiyor.


SÜPER İKİLİ REKOR PEŞİNDE


Bu sezon 26 kez rakip fileleri sarsan Galatasaray'ın forveti Gomis, 3 gol daha atarsa, 'Süper Lig'de bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu' olacak. Başakşehir'in yıldızı Adebayor ise ligde 6 gol attığı Galatasaray'ın ağlarına bir gol daha gönderirse kariyerinde en çok go l attığı takım sıralamasında Aston Villa'nın yanına Aslan'ı da yazacak.


ARDA 2523 GÜN SONRA!


Altyapısından yetiştiği Galatasaray'a karşı bugün Başakşehir formasıyla boy göstermeye hazırlanan Arda, 2523 gün sonra Türk Telekom Stadı'nın çimlerine ayak basacak. 31 yaşındaki futbolcu, Türk Telekom'da resmi maçta en son 2010-2011 sezonunda Galatasaray formayla Konyaspor'a karşı mücadele etmişti. Sarı-kırmızılı taraftarların, eski yıldızlarını nasıl karşılayacakları merak ediliyor.


MUHTEMEL 11'LER


GALATASARAY: Muslera, Mariano, Macion, Serdar, Nagatomo, Fernando, Selçuk, Belhanda, Feghouli, Rodrigues, Gomis

BAŞAKŞEHİR: Volkan, Caiçara, Attamah, Epureanu, Clichy, Emre, Mahmut, Visca, Arda, Elia, Adebayor

RAKAMLARLA GALATASARAY-BAŞAKŞEHİR


Başakşehir'in en skorer ismi olan Edin Visca, Galatasaray'a karşı rakip olduğu son 4 maçta takımı 13 gol atsa da kendisi sadece bir asist yapabildi.

Galatasaray'a karşı kariyerinde 18 maça çıkan Abdullah Avcı, son 10 maçında 7 galibiyet, 2 beraberlik alırken, sadece bir kez yenildi.

Başakşehir, Galatasaray ile deplasmanda oynadığı son üç maçta rakibine mağlup olmadı. Turuncu-lacivertliler, bu karşılaşmalarda 2 beraberlik, 1 galibiyet elde etti.

Türk Telekom Stadı'nda son 9 maçını da kazanan Galatasaray, bu alanda Fransız ekibi PSG (16) sonrası Avrupa'nın en uzun serisine sahip.

Galatasaray, Halil Umut Meler yönetiminde oynanan 6 maçta, 5 galibiyet, 1 beraberlik alırken, Başakşehir ise 8 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik, 2 yenilgi gördü.

Medipol Başakşehir'de Alparslan Erdem, Uğur Uçar, Chedjou, Emre Belözoğlu ve Arda Turan eski takımları Galatasaray'a karşı mücadele edecek.

Haberin Devamı