Spor Süper Lig'in en hırçını Beşiktaş

Süper Lig'in en hırçını Beşiktaş

Paylaş
Süper Lig'in en hırçını Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş, hem sahada hem de tribünde agresif bir görüntü çizdi

Siyah-beyazlılar, bu sezon 3 kulvarda oynadığı 39 resmi maçta 7 kez kırmızı, 86 kez de sarı kart görürken, tribün olayları da Beşiktaş Kulübü’nü bir hayli zorladı.

Seyircilerinin neden olduğu olaylar nedeniyle siyah-beyazlı kulübe 3 maç seyircisiz, 1 maç saha kapatma ve 970 bin lira para cezası verildi.

EN HIRÇINI Q7

Siyah-beyazlı ekibin, geride kalan haftalarda en hırçın oyuncusu Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma oldu. Spor Toto Süper Lig’de Bursaspor ve Mersin İdmanyurdu maçlarında kırmızı kartla oyun dışı kalan yıldız futbolcu, 3 kulvarda toplam 7 kez de sarı kart gördü.

Quaresma, aralarında Fenerbahçe-Beşiktaş maçının da bulunduğu 6 karşılaşmada kart cezası nedeniyle takımına katkı sağlayamadı. Portekizli futbolcu, Rusya’nın Alania takımıyla yapılan UEFA Avrupa Ligi play-off turu maçlarında geçen yıldan kalan kart cezasını çekti.

Siyah-beyazlılarda İsmail Köybaşı ligde Gaziantepspor ve Medical Park Antalyaspor; Fernandes, Kayserispor, Necip Uysal Gaziantepspor maçlarında, İbrahim Toraman da Alania ile yapılan UEFA Avrupa Ligi play-off turunda kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

CEZALAR CAN YAKTI

Beşiktaş’ta bu sezon üç kulvarda 9 futbolcu, 18 maçta kart cezaları nedeniyle takımlarını yalnız bıraktı. Quaresma, 6 maçla başı çekerken, Fernandes 3, İsmail Köybaşı ve İbrahim Toraman 2’şer, Egemen Korkmaz, Hugo Almeida, Veli Kavlak, Tomas Sivok ve Necip Uysal da birer maç cezaları nedeniyle forma giyemedi.

Beşiktaş, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısında uygulanmaya başlanılan "Süper CentilmenLig"de de son sırada bulunuyor. Siyah-beyazlılar, en yakın rakibine büyük bir fark atarak son sıraya yerleşti.

Haberin Devamı