Yaşam Superman'den ABD'ye şok!

Superman'den ABD'ye şok!

Paylaş
Superman'den ABD'ye şok!

İran'a gitti, Amerikan vatandaşlığından vazgeçti...

Amerika'nın "süper gücünün" sembollerinden Superman, yayınlanan son sayısında Amerikan vatandaşlığından vazgeçtiğini ilan etti!

Haberin Devamı

Krypton'dan dünyaya düşmesiyle birlikte Amerika ile özdeşleşen süper kahramana Amerikan vatandaşlığı 1974 yılında yayınlanan bir hikâyede verilmişti. Peki süper kahramanımızı vatandaşlıktan vazgeçiren neden ne?

'Action Comics'in bu hafta yayınlanan 900. sayısında Superman, İran'daki rejim karşıtı göstericilere destek vermek için İran'a kişisel bir ziyarette bulunur. Ancak burada İran hükümeti tarafından Amerikan'nın bir kahramanı olarak algılanıp, İran'a gelmesi bir savaş nedeni sayılır.

Bunun üzerine aldığı kararların ve yaptıklarının her zaman Amerikan politikası olarak algılanacağını anlayan Superman, Amerikan vatandaşlığından vazgeçtiğini açıklar.

Süper kahramanın vatandaşlıktan resmen çıktığı yayınlanan sayıda açıklanmasa da aldığı karar büyük tepki gördü. Sosyal paylaşım sitelerinde, bu kararın çizgi roman okurları tarafından hoş karşılanmadığı ve okur kitlesinin büyük oranda düşebileceği konuşuluyor.

Haberin Devamı