Gündem Sur'da İHA perdesi

Sur'da İHA perdesi

Paylaş
Sur'da İHA perdesi

Diyarbakır'da İHA'lar tarafından görüntülenmemek için PKK'lıların sokaklara perdeler gerdiği gördüldü. Öte yandan Kobani'de IŞİD'le çatışma sırasında uygulanan mazgal taktiğini PKK Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'de de uyguluyor...

Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak’ın Silopi ilçelerinde operasyonları sürdüren güvenlik güçleri, yeni yılın ilk gününü teneke sobalarla ısıtılan mevzilerde elleri tetikte geçirdi. Öte yandan, PKK’yla mücadele eden güvenlik güçleri, teröristlerin İnsansız Hava Aracı’na (İHA) yakalanmamak için Sur’da sokaklara gerdiği perdeleri görüntüledi.

Haberin Devamı

BU TAKTİĞİ KOBANİ'DE DE UYGULUYORLARDI

Bölgedeki güvenlik kuvvetlerinden elde edilen fotoğraflarda, sokağa çıkma yasağının uygulandığı mahallelerde operasyonların zorlu kış şartlarında sürdüğü görüldü. Teröristlerin evlerin duvarlarına açtıkları küçük mazgallar tek tek tespit edildi. Mazgalların küçük tutulmasının nedeninin, merminin namludan çıktığı anda ortaya çıkan namlu ağzı alevini gizleme amaçlı olduğu belirtildi. Bu taktiğin Kobani’deki çatışmalarda sıklıkla görüldüğü öğrenildi.

Teröristler, bazı mahallelerde terk etmek zorunda kaldıkları evleri yakarak delil bırakmamaya çalıştı. Bazı evlerde gizlenmiş tabanca ile bomba yapımında kullanılan pil düzenekleri ile çipli elektronik düzenekler ele geçirildi. Dar sokaklarda barikatlar arasındaki geçişlerin insansız hava araçlarınca tespit edilmesini engellemek amacıyla iplerle gerilen bez brandalar da güvenlik güçlerince kaldırıldı.

Haberin Devamı

KÜÇÜK KANDİL

Şırnak’ta ise sokağa çıkma yasağı uygulanan Silopi ilçesinde operasyonlar sürerken, güvenlik güçleri ‘Küçük Kandil’ olarak adlandırılan Zap Mahallesi’ne girdi. Mahalledeki sokaklar YDG-H’lilerden temizlenirken, terör örgütü PKK’nın 12 yöneticisinin de Zap Mahallesi’ni terk ettiği kaydedildi. Genelkurmay, Şırnak’ın Cizre ilçesinde önceki gün 7 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyururken ilçede operasyonlarda öldürülen terörist sayısı 186’ya çıktı. Silopi’de ise operasyonlarda toplam 28 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

İHA PERDESİ

PKK’yla mücadele eden güvenlik güçleri, teröristlerin İnsansız Hava Aracı’na (İHA) yakalanmamak için Sur’da sokaklara gerdiği perdeleri görüntüledi.