Gündem Sur'da son kez tahliye için güvenlik koridoru açıldı

Sur'da son kez tahliye için güvenlik koridoru açıldı

Paylaş
Sur'da son kez tahliye için güvenlik koridoru açıldı

Diyarbakır Valiliği, aralarında çocukların da bulunduğu belirtilen sivillerin tahliyesi için bugün saat 15.30 ile 17.00 arasında son kez tahliye için güvenlik koridoru açılacağı duyuruldu. Saat 15.30'dan itibaren de sivillerin tahliyesi için bir güvenlik koridoru açıldı

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde 6 mahallede yürütülen operasyon devam ederken, Valilik çatışmaların olduğu bölgelerde bulunan sivillerin tahliyesi için bugün son kez 15.30-17.00 saatleri arasında güvenlik önlemi alınacağı duyuruldu.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 4 Şubat 2016 tarihinden itibaren 18 gündür operasyon bölgesinin her noktasından duyulacak şekilde anonslara devam edildiği ve bunun kayıt altına alındığı belirtildi. Açıklamada, daha önce yine sivillerin tahliyesi için yapılan çalışmalar anlatılarak, şöyle denildi:

"Bazı basın yayın organları ile sosyal medyadaki bir kısım art niyetli şahısların, güvenlik güçlerinin gerçekleştirmiş olduğu huzur ve güvenlik operasyonunu sekteye uğratmak, kamuoyunu maksatlı olarak yanıltmak için yapmış olduğu yayınlara, vatandaşlarımızın itibar etmemesi önem arz etmektedir. Tüm bu çağrı ve iyi niyetli yaklaşımlara rağmen içerde olduğu iddia edilen çocukların ve yaşlı vatandaşların herhangi bir zarar görmeleri halinde bunun ahlaki, vicdani ve hukuki sorumluluğunun bunların sağ salim güvenlik güçlerine ulaşmasını engelleyen, başta bölücü terör örgüt mensupları olmak üzere onları propaganda aracı olarak kullanan kişilerin olacağı değerlendirilmektedir.

Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen mahallelerde, 26 Şubat 2016 tarihlerinde saat 15.30 ile 17.00 saatleri arasında son defaya mahsus olmak üzere, güvenlik güçlerince her türlü emniyet tedbiri alınacak, var olduğu iddia edilen çocukların ve yaşlı vatandaşların Cumhuriyet İlköğretim Okulu bölgesinden operasyon bölgesi dışına tahliyesi edilebilmesi maksadıyla her türlü kolaylık sağlanacaktır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, Teröristle Mücadele ve terörden etkilenen vatandaşlarımıza karşı yürütülen yardım çalışmalarına kararlılıkla devam edilecektir."

Bu duyurunun ardından Sur'da saat 15.30'dan itibaren sivillerin tahliyesi için koridor açıldı.

DHA