Dünya Suriye- Akçakale sınırında hareketli saatler

Suriye- Akçakale sınırında hareketli saatler

Paylaş
Suriye- Akçakale sınırında hareketli saatler

Suriye'de Esad askerleri ile muhalifler arasında sabah saatlerinden itibaren devam eden çatışmalarda yaralanan 3 kişi kanlar içerisinde Akçakale sınırına ulaştı

Yaralı 3 Suriye vatandaşı asker ve köylüler tarafından ambulansa konularak hastaneye kaldırıldı. Silah seslerinin duyulduğu Türk köylerinde askeri haraketlilik artarken, çok sayıda köylü sıfır noktasına gelerek yaşananları merakla izledi.

Suriye’nin Şanlıurfa’ya sınır köylerinde bu sabah saatlerinde bir karakola düzenlenen bombalı saldırı sonucu çatışma çıktı. Esad askerleri ile muhalifler arasında saatlerce süren çatışma Akçakale’nin Vudi Köyü’nde silah sesleri yankılandı. Suriye’de yaşanan çatışmada 3 kişi kanlar içerisinde sınırı aşarak Akçakale ilçesine ulaştı.

Burada asker ve köylüler tarafından alınan yaralılar ambulansla Akçakale Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı Suriye vatandaşları ziyaret eden Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, "Bugün saat 16.10’da Suriye tarafından yaralanmış bir şekilde bir hasta köylülerimiz tarafından bizim hastaneye getirildi. Akçakale ve Ceylanpınar ilçesi arasında Suriye’nin Giretra Köyü’nde rejim askerleri tarafından ağır silahlar ve roketatarlarla köyü çevreleyerek, saldırı başlatıklarını ve bu saldırıda çoluk çocuk demeksizin bir katliam olduğu yönünde bilgiler ulaştı. Şimdi 3 yaralı hastanemize getirildi. Bunlara gerekli müdahale yapılıyor.

Daha fazla yaralı olabileceği bilgileri geliyor. Şu anda çatışmalar devam ediyor. Köylülerin de bu çatışmada karşılık verdiği duyumunu alıyoruz. Bizde sınırda gerekli önlemlerimizi almış bulunmaktayız" diye konuştu.

TANKLAR VE ZIRHLI ARAÇLAR SINIRA KAYDIRILDI


Suriye sınırında yaşanan şiddetli çatışma nedeniyle 2. Hudut Tabur Komutanlığına bağlı zırhlı araç ve tanklar çatışmanın yaşandığı bölgeye kaydırıldı. Sürekli nöbetçi kulubelerinde gözetlenen Suriye topraklarından kaçan yaralılar, olay yerinde hazır bekletilen ambulanslarla hastaneye taşınıyor.

KÖYLÜLER FİLM GİBİ İZLİYOR

Akçakale’nin Vudi köyüne 300 metre mesafede yaşanan şiddetli çatışma nedeniyle çok sayıda köylü motosikletleriyle Suriye sınırının sıfır noktasına gelerek yaşananları merakla izliyor. Birçoğunun akrabasının karşı köyde olduğu için hayatından endişe duyduğunu belirten köylüler, silah seslerinden dolayı çok huzursuz olduklarını söylediler.

Ali LEYLAK- Hadi KURT- Ömer PINAR/AKÇAKALE (Şanlıurfa), (DHA)

Haberin Devamı