Dünya 'Suriye operasyonu' çok önceden planlanmış!

'Suriye operasyonu' çok önceden planlanmış!

Paylaş
'Suriye operasyonu' çok önceden planlanmış!

Fransa'nın eski dışişleri bakanlarından Roland Dumas, Suriye'ye yönelik 'savaş'ın, Arap Baharı'ndan 2 yıl önce İngilizler tarafından planlanmaya başlandığını öne sürdü

POSTA.COM.TR

1988–1993 yılları arasında Fransa Dışişleri Bakanlığı'nı yürüten Sosyalist politikacı Roland Dumas, Fransız LPC kanalına verdiği röportajda şunları söyledi:

'BANA DA SORDULAR. İSTEMEDİM'

Size şimdi bir şey anlatacağım. Suriye'de olayların patlak vermesinden 2 yıl önce, başka bir iş için İngiltere'ye gitmiştim. Görüştüğüm bazı üst düzey İngiliz yetkililer, Suriye için birşeyler planladıklarını anlattı. Bunlar ABD'de değil, İngiltere'de oldu. Suriye'de isyancı istilasını organize edenler İngilizlerdi. Hatta, o dönemde Dışişleri Bakanı olmamama rağmen bana bile sordular 'Bize katılmak ister misiniz?' diye. Tabi ki, 'Ben Fransızım. Bu beni ilgilendirmez' diyerek reddettim.

İSRAİL: BİZİMLE İYİ GEÇİNMEYENLER...


Bu arada, mevcut Suriye rejiminin İsrail karşıtlığıyla bilindiğini söyleyen Dumas, eski bir İsrail Başbakanı'nın, kendisine, "Komşularımızla iyi anlaşmaya çalışıyoruz; ama bizimle iyi geçinmeyenler imha edilir" dediğini söyledi.

Haberin Devamı