Dünya Suriye ordusundan büyük operasyon

Suriye ordusundan büyük operasyon

Paylaş
Suriye ordusundan büyük operasyon

Suriye güvenlik güçlerinin, Humus kentinde geniş çaplı bir operasyon düzenlediği ve muhaliflerin kalesi konumundaki Bab-ı Amr semtindeki direnişi kırma noktasına geldiği bildirildi

AFP'ye konuşan bir güvenlik kaynağı, "Bab-ı Amr şu an kontrol altında. Ordu, bölgeyi bina bina, ev ev arıyor. Şu an askerler, teröristleri ve silahları bulmak için tüm bodrum katlarını ve tünelleri araştırıyorlar" dedi. Kaynak, "Çok az bir direniş kaldı" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İsminin açıklanmasının istemeyen Suriyeli bir yetkili, daha erken saatlerde Associated Press'e yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin Bab-ı Amr'a ilerlediklerini belirterek, semtin kısa süre içinde "temizleneceğini" söylemişti.

Humus'ta bulunan Suriyeli bir muhalif ise Suriye ordusunun Bab-ı Amr'a girdiği yönündeki açıklamaları yalanlayarak, semtin etrafının sarıldığını ve şiddetli çatışmaların devam ettiğini söyledi.

YARALANAN İNGİLİZ GAZETECİ LÜBNAN'DA

Suriye güvenlik güçlerinin Baba Amr'daki operasyonu sürerken, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron geçtiğimiz hafta Humus'taki bir bombardımanda yaralandıktan sonra dün Lübnan'a kaçırılan İngiliz gazeteci Paul Conroy'un Lübnan Büyükelçiliği'ne getirildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Parlamentodaki konuşmasında İngiliz vekillere seslenen Cameron, "Size Paul Conroy'un güvende olduğunu söyleyebilirim. Şu an Beyrut'taki büyükelçiliğimizde ve yakında eve dönecek" dedi.