Gündem Suriye uçağını TSK mı düşürdü ÖSO mu?

Suriye uçağını TSK mı düşürdü ÖSO mu?

Paylaş
Suriye uçağını TSK mı düşürdü ÖSO mu?

Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında bulunan ve çatışmaların sürdüğü Suriye'nin Keseb kenti yakınlarında, saat 13.00 sıralarında Suriye'ye ait savaş uçağı düştü. Uçağın, 'hava ihlali yaptığı için' TSK tarafından düşürüldüğü öne sürülürken, kimi kaynaklar da uçağın ÖSO tarafından düşürüldüğünü savunuyor

Suriye’nin Türkiye sınırındaki Keseb kasabası yakınlarında saat 13.00 sularında bir savaş uçağı düştü. Uçağın sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle Türkiye tarafından düşürüldüğü belirtildi.

Uçağın TSK tarafından düşürülmesine gerekçe olarak Türkiye hava sahasını ihlal etmesi gösterildi. Olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın kısa süre içinde açıklama yapması bekleniyor.

AFP'nin Suriye İnsan hakları İzleme Örgütü'ne dayandırdığı haberinde, Suriye uçağının Türk uçaksavarları tarafından düşürüldüğü iddia edildi. Hizbullah'ın Lübnan'daki yayın organı El Manar televizyonu ise uçağın Türkiye'den atılan iki roketle düşürüldüğünü öne sürdü.

'ÖZGÜR SURİYE ORDUSU DÜŞÜRDÜ'


DHA'nın haberine göre ise Esad muhalifi Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri tarafından düşürüldüğü belirtilen savaş uçağının pilotunun, paraşütle atlayarak kurtulduğu, ancak nereye indiğinin bilinmediğini bildirildi. Uçağın Türkiye'ye yaklaştığı ve 'angajman kuralları'nı ihlal etmesi nedeniyle Türk jetlerinin düşürmüş olabileceği öne sürüldüyse de yetkililer bu iddiaları hemen yalanladı.

YAYLADAĞI'NA ÜÇ HAVAN MERMİSİ İSABET ETTİ

Bu arada Suriye'nin Keseb Sınır Kapısı yakınlarında devam eden çatışmalar nedeniyle Yayladağı ilçesi kırsal alanına üç havan mermisi isabet etti.

SINIR KAPISI EL DEĞİŞTİRMİŞTİ

Suriye'de rejim güçlerine karşı savaşan muhalifler, sabah saatlerinde Lazkiye kentine bağlı Keseb Sınır Kapısı'nı ele geçirmişti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Ensaur'ş Şam, Nusra Cephesi ve Fetih 2'nci Tümeni unsurlarından oluşan birlikler, yaklaşık üç gün süren şiddetli çatışmaların ardından Esad rejiminin elindeki son sınır kapısı olan Keseb Sınır Kapısı'nda kontrolü ele geçirmelerini, tekbir getirip, slogan atarak kutladı.

DHA - HÜRRİYET