Türkiye (Son Dakika) Suriyeli çocuğu öldürüp çöpe atmıştı! O cani yakalandı

Suriyeli çocuğu öldürüp çöpe atmıştı! O cani yakalandı

Paylaş
Suriyeli çocuğu öldürüp çöpe atmıştı! O cani yakalandı

İstanbul'da geçen çarşamba günü evden çıktıktan sonra bir daha da kendisinden haber alınamayan 8 yaşındaki Suriyeli Read Aşram'ı, komşuları Afganistan uyruklu Asad Khan'ın öldürerek çöp konteynerine attığı ortaya çıkmıştı. O cani düzenlenen operasyonla yakalandı ve suçunu itiraf etti

Sultangazi'de bulunan Cebeci Mahallesi'nde geçen çarşamba günü evden çıkan 8 yaşındaki Suriyeli Read Aşram'dan uzun süre haber alınamaması üzerine ailesi polise başvurdu.

Ekipler, çocuğu bulmak için çalışmalara başladı. Çevredeki güvenlik kameraları incelemeye alındı. Polis ekipleri, güvenlik kameralarından Read'in komşuları olan Afgan uyruklu Asad Khan ile bir marketten çıktığı ve birlikte yürüdüğü görüntülerine ulaştı.

Khan'ın son günlerde işe de gitmediğini belirleyen ekipler şüphelinin Ümraniye'de bir adreste gizlendiğini tespit etti.


YAKALANMA ANLARI KAMERALARA YANSIDI


Müge anlı ile Tatlı Sert programında katilin yakalanma anları ise kameralara saniye saniye yansıdı. Önce çatıda 3 kişinin olduğu tespit edildi. Asad camdan baktı ardından da içeri girdi. Sonra muhabir, 'Asad orada' diyerek dikkatleri o yöne çekti. Amcaoğulları tarafından verilen adreste nefes kesen bir operasyonla yakalanan Asad Khan suçunu itiraf etti. Katilin küçük çocuğu kek vererek kandırdığı ortaya çıktı.


CANSIZ BEDENİ ARANIYOR


Zanlı ifadesinde 'Çocuğu öldürdükten sonra çöp konteynırına attım' dedi. Polis, Khan'ın çocuğun cesedini attığını söylediği konteyneri buldu ancak konteynerde ceset yoktu. Cesedin çöp konteynerinden çöp kamyonu ile alınıp çöplüğe götürüldüğü değerlendirilerek, araştırma bu yöne kaydırıldı. Ekipler katı atık tesisinde küçük Read’ın cenazesini arıyor.



AKILLARA IRMAK KUPA CİNAYETİ GELDİ


Read Aşram'ın öldürülmesi akıllara 14 Ekim'de kaybolan ve sonra tecavüz edildikten sonra öldürüldüğü ortaya çıkan 4 yaşındaki Irmak Kupa cinayetini akıllara getirdi. Hurdacı ve aynı zamanda komşuları olan Himmet Aktürk çocuğu şeker vererek kandırmış ve evde cinsel istismarda bulunduktan sonra öldürmüştü. 20 Ekim'de ise Himmet Aktürk cinayeti Müge Anlı'ya itiraf etmişti.



Haberin Devamı