Merkez Suriyeli göçmenlere yönelik sosyal uyum projesi sergisi açıldı

Suriyeli göçmenlere yönelik sosyal uyum projesi sergisi açıldı

Paylaş
Suriyeli göçmenlere yönelik sosyal uyum projesi sergisi açıldı

Suriyeli göçmenlere yönelik sosyal uyum projesi sergisi açıldı

MERSİN, (DHA) MERSİN’de, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’nın ortak çalışması olan Suriyeli Göçmenlere Yönelik Sosyal Uyum Faaliyetleri çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikler, toplantı ve sergi açılışıyla tanıtıldı.
Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Baş Temsilcisi Takehiro Yasui, Japonya Çatışma Önleme Merkezi Türkiye Ofisi Temsilcisi Anna Tamaki, Proje Koordinatörü Berna Akıncı, Akdeniz Sosyal Hizmet Merkezi’nden Sosyolog Ahmet Sakallı ile öğrenciler katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Yağcı, üniversitede 830 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti. Suriyeli öğrencilerin farklı alanlarda eğitim görmelerinden memnun olduklarını ifade eden Yağcı, gelecekte oluşabilecek sorunların önlenmesinde eğitimin önemine dikkat çekti. Bunun yanı sıra sosyal uyum projelerinin de devam ettirilmesi gerektiğini kaydeden Yağcı, Mersin’de sürdürülen çalışmalara katkı sunanlara teşekkür ederek Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’nın ve Japon firmalarının yatırım ve projelerinin daha da artması çağrısında bulundu.
Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Baş Temsilcisi Takehiro Yasui, ülkesi ve temsilcisi olduğu ajans hakkında dinleyicilere bilgi verdi. Japonya Çatışma Önleme Merkezi Türkiye Ofisi Temsilcisi Anna Tamaki ise Mersin’de bulunan Suriyeler ile ilgili yürütülen faaliyetlere katkılarına değindi.
Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erkan Aktaş 'Suriye Göçünün Mersin’e Sosyal ve Ekonomik Etkileri' başlıklı çalışması sonucu elde ettiği bulguları paylaştı. Yaklaşık 205 bin kayıtlı Suriyeli ile Türkiye’de en fazla göçmenin bulunduğu 6’ncı ili Mersin olduğuna dikkat çeken Aktaş, daha büyük ölçekte proje ve yatırımlar yapılmasının istihdam ve sosyal uyum bağlamında ortaya çıkabilecek sorunları aza indirebileceğini sözlerine ekledi.
Akdeniz Sosyal Hizmet Merkezi’nden Sosyolog Ahmet Sakallı 'Türkiye-Suriye Vatandaşlarına Yönelik Sosyal Uyum Projesi: Aile Eğitim Programı ve Kaynaştırma Eğitimleri' ile gerçekleştirilen faaliyetleri aktardı.
Konuşmaların proje kapsamında çekilen fotoğraflardan oluşan serginin açılışı yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı