Türkiye (Son Dakika) Suriyeli kadına önce tecavüz sonra tehdit

Suriyeli kadına önce tecavüz sonra tehdit

Paylaş
Suriyeli kadına önce tecavüz sonra tehdit

Suriye'deki savaştan kaçıp Türkiye'ye geldi. Çalıştığı tarlada tecavüze uğradı. Ailesi çocuğu doğurursa öldürmekle tehdit etti. İğneyle bebeği düşürdü. Cenini annesi ve kardeşi tarlaya gömdü

Gaziantep’in Karkamış İlçesi'nde, ülkesindeki iç savaştan kaçan Suriyeli 33 yaşındaki S.F., çalıştığı tarlada tecavüze uğrayınca hamile kaldı. Karkamış'taki çadır kente yerleşen ve durumu anlattığı ailesinin "Doğurursan seni öldürürüz" tehdidi üzerine S.F., para karşılığı aldığı iğneyle bebeğini düşürdü, anne ve kardeşi ise cenini boş araziye gömdü. Olayın ortaya çıkması üzerine jandarma, tecavüz şüphelisi ile bebeği düşüren S.F., annesi, kardeşi ve parayla iğneyi sattığı öne sürülen Suriyeli ebeyi gözaltına aldı. Suriye'deki iç savaştan kaçan S.F. geçen yaz annesi ailesi ile birlikte sınırı geçerek Türkiye'ye geldi. Suriye sınırındaki Karkamış'ta tarlalarda çalışarak geçimini sağlayan ailesinin 'dul' olan ferdi S.F., Ağustos ayında iddiaya göre tarla sahibi olan Erdal Ç.'nin tecavüzüne uğradı. Korktuğu için olayı kimseye anlatamayan S.F. bir süre sonra ailesi ile birlikte Karkamış'ın Gürçay Mahallesi'ndeki çadır kente yerleşti ve burada yaşamaya başladı.

Haberin Devamı

AİLESİ 'ÖLDÜRÜRÜZ' DİYE TEHDİT ETTİ

Karnı büyümeye başlayan S.F., geçen şubat ayı içerisinde annesi Fatma Y. ve kız kardeşi Emine F.'ye yaz aylarında tecavüze uğradığını ve hamile kaldığını söyledi. Korktuğu için olayı kimseye anlatamadığını ifade eden S.F.'ye anne ve kız kardeşi, "Bu çocuğu doğuramazsın yoksa seni öldürürüz" diye tehdit etti. Tehdit üzerine bebeğini düşürmeye çalışan Suriyeli kadın uğraşlarına rağmen başarılı olamayınca, kampta kalan ve ebe olarak bilinen Fatma El A.’dan yardım istendi.

500 LİRALIK İĞNEYLE DÜŞÜK YAPTI

İddiaya göre, ailesi ile ebe olarak bilinen Fatma Al A.'ya başvuran S.F.'ye Suriye'den getirdiği iğne yardımıyla düşük yapabileceği ve maliyetinin 1500 lira olduğunu söyledi. Yapılan pazarlık ile 500 liraya anlaşılmasının ardından Fatma Al A. iğneyi hamile kadına enjekte etti. S.F., iğnenin etkisiyle gece yarısı düşük yaptı ve ölü bebeğin cesedi çadır kentin dışındaki boş arazide toprağa gömüldü.

Haberin Devamı

JANDARMA ORTAYA ÇIKARDI

Duyanları şoke eden olay, dün Karkamış çadır kentinde jandarma ekipleri tarafından öğrenildi. Jandarma olayı öğrendikten sonra tecavüze uğrayan S.F., düşük yapması için iğneyi vücuduna enjekte eden Fatma Al A. ile bebeği gömen anne Fatma Y. ve kız kardeş Emine F.'yi gözaltına aldı. 4 kadın suçlarını itiraf ederken, S.F.'ye tecavüz ettiği öne sürülen Erdal Ç.'de Karanfil Mahallesi'nde gözaltına alındı. Şüpheliler, Karkamış İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.